U tijeku su radovi na spoju Kolodvorske ulice uz kolodvorsku zgradu, odnosno 'Kod golubeka'

Autor sv

Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek zadovoljan je dinamikom radova koji teku prema planu izvođača

kolodvorska.JPG

'Radovi na elektrifikaciji i modernizaciji pruge Zaprešić – Zabok, po informacijama koje imam, teku prema planu izvođača radova. Komunikacija s izvođačima radova je vrlo dobra, sa svim radovima smo upoznati i zadovoljni smo njihovom dinamikom, odgovorio nam je pitanje gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek.


Naime, radovi na modernizaciji i elektrifikaciji pruge ne izvode se samo na pruzi. Trenutno građani mogu vidjeti strojeve i radnike kod kolodvorske zgrade uz Trg Ksavera Šandora Gjalskog.Ti vidljivi radovi je zapravo su vezani uz izgradnju ceste između gradskog Parka Ivana Prpića i pruge koji predstavlja produžetak Kolodvorske ulice. Cesta je duga 289 metara i omogućuje spoj od kolodvorske zgrade Zabok do željezničko – cestovnog prijelaza 'ZIVT'. Konkretno, radi se spoj Kolodvorske ulice i buduće prometnice na dijelu kod 'Golubeka'.



Podsjećamo, ta će cesta biti jednosmjerna u smjeru spomenutog prijelaza, a uz nju se gradi parkiralište s 93 parkirana mjesta od kojih će četiri biti za osobe smanjive pokretljivosti. Osim na tom dijelu, parkirališna mjesta izgrađena su i s druge strane kolodvorske zgrade te ' između kolosijeka i Ulice K.Š. Gjalskog u 'novom' dijelu Zaboka.