U Hrvatsku stiglo pet i pol tona medicinske opreme

Autor zagorje.com

Iz Ujedinjenih Arapskih Emirata dopremljeno je pet i pol tona tereta medicinske opreme. U pošiljci su zaštitne maske, dezificijensi, zaštitna odijela i ostale potrepštine

medicinska maska

Iz Ujedinjenih Arapskih Emirata dopremljeno je pet i pol tona tereta medicinske opreme. U pošiljci su zaštitne maske, dezificijensi, zaštitna odijela i ostale potrepštine. Ukupna donacija iznosit će 11,5 tona medicinske opreme, a druga pošiljka očekuje se u idućih 48 sati. U skladištu ravnateljstva Civilne zaštite predstavljen je dio prve pošiljke donacije iz Abu Dhabija koju je Hrvatskoj poslao bogati šeik, 58-godišnji princ Hamdan bin Zayed Al Nahyan. On inače često ljetuje na hrvatskom Jadranu i želio je ostati anoniman u ovoj akciji, no Slobodna Dalmacija saznala je da je upravo on donator, prenosi Net.hr.

-Zaštitna oprema koja je u Hrvatsku stigla kao donacija Ujedinjenih Arapskih Emirata raspoređuje se zdravstvenim ustanovama, a prvo će biti dostavljena onima koji imaju oboljele - rekla je Maja Grba Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu te upozorila da opreme neće biti dovoljno nastave li se ljudi neodgovorno ponašati, prenosi Net.hr.