Prethodni članak
Sljedeći članak

U Hrvatsku stiglo pet i pol tona medicinske opreme

Iz Ujedinjenih Arapskih Emirata dopremljeno je pet i pol tona tereta medicinske opreme. U pošiljci su zaštitne maske, dezificijensi, zaštitna odijela i ostale potrepštine


Iz Ujedinjenih Arapskih Emirata dopremljeno je pet i pol tona tereta medicinske opreme. U pošiljci su zaštitne maske, dezificijensi, zaštitna odijela i ostale potrepštine. Ukupna donacija iznosit će 11,5 tona medicinske opreme, a druga pošiljka očekuje se u idućih 48 sati. U skladištu ravnateljstva Civilne zaštite predstavljen je dio prve pošiljke donacije iz Abu Dhabija koju je Hrvatskoj poslao bogati šeik, 58-godišnji princ Hamdan bin Zayed Al Nahyan. On inače često ljetuje na hrvatskom Jadranu i želio je ostati anoniman u ovoj akciji, no Slobodna Dalmacija saznala je da je upravo on donator, prenosi Net.hr.

-Zaštitna oprema koja je u Hrvatsku stigla kao donacija Ujedinjenih Arapskih Emirata raspoređuje se zdravstvenim ustanovama, a prvo će biti dostavljena onima koji imaju oboljele - rekla je Maja Grba Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu te upozorila da opreme neće biti dovoljno nastave li se ljudi neodgovorno ponašati, prenosi Net.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook