Sad je bitno – Zagorje bu prvo: Ernest Svažić predstavio izborni program i kandidatkinju za zamjenicu Anu Kruhak

Sad je bitno – Zagorje bu prvo5.JPG

U Mariji Bistrici je održano predstavljanje izbornog programa kandidata za župana Krapinsko zagorske županije Ernesta Svažića (HDZ), kao i predstavljanje kandidatkinje za zamjenicu župana. Upravo je na ovom predstavljanju otkriveno da će kandidatkinja za zamjenicu Svažiću biti Ana Kruhak iz Marije Bistrice. Prije samog otkrivanja ove tajne, HDZ-ov kandidat za župana KZŽ Ernest Svažić predstavio je svoj program, koji kako kaže jamči da bu Zagorje prvo, a koji je sastavljen u 14 bitnih točaka, ''koji će izmijeniti sliku Zagorja, program koji je maksimalno uključiv i koji podrazumijeva apsolutnu redistribuciju poreza. U maksimalnoj visini porezi će se vraćati oni koji ih u budžet i uplaćuju, a sljedeća bitna komponenta našeg programa je intenzivno korištenje EU sredstava'' – naglasio je uvodno Svažić.

 

''U fokusu našeg programa su prije svega svi stanovnici Hrvatskog Zagorja, prvenstveno zagorske obitelji, pa tako se i prva točka programa odnosi na obitelji s djecom'', rekao je Svažić i najavio u suradnji s kandidatima na lokalnim razinama program Zagorje bu prvo po besplatnim vrtićima, koji podrazumijeva sufinanciranje boravka djece u vrtićima, kako bi obitelji imale trošak 0 kn kada je u pitanju obitelji boravka djece u vrtiću. Zagorje bu prva županija u kojoj zajedno odlučujemo o svim projektima – druga je točka programa koja podrazumijeva uključivost građana u donošenju odluka, a nakon toga naglasak je i na brizi za starije, u sklopu koje će jedna od konkretnih prvih mjera biti sklapanje skupne police dodatnog zdravstvenog osiguranja za sve umirovljenike u KZŽ.

 

Zagorje bu prvo po prometnoj povezanosti

Program donosi i brigu o prometnoj infrastrukturi – Zagorje bu prvo po prometnoj povezanosti, koji uključuje nastavak postojećih projekata, ali i nekih novih, poput izgradnje zlatarske i stubičke obilaznice, kao i program sufinanciranja na lokalnim razinama. HDZ-ov program za ove lokalne izbore predviđa i kako bu Zagorje prvo po stranim investicijama i po gradnji stanova za mlade, kroz program Moj prvi stan. Važna je tema i digitalizacija, pa će Digitalno Zagorje biti prvo, a predviđeni su i konkretni projekti za poticanje istraživačke znanstvene djelatnosti, pa bu Zagorje prvo po znanju, a zatim i po korištenju geotermalnih izvora, u kontinentalnom turizmu. ''Danas je naša županija na posljednjem mjestu od svih kajkavskih županije koje nas okružuju i po proizvodnji mesa, mlijeka, vina.'' rekao je Svažić, i najavio promjene nizom mjera i projekata koje jamče oporavak, jačanje i afirmaciju tih industrijskih grana. Tako bu, kaže program, Zagorje prvo i po poljoprivredi, stočarstvu i vinarstvu, ali vezano uz to i po snazi gospodarstva. ''Dubinskim snimanjem gospodarskog stanje moj je gospodarski tim uvidio prednosti i šanse koji nam jamče brzi gospodarski uzlet i stavljanje našeg gospodarstva na vrh svih hrvatskih županija.'', naglasio je Svažić. Izrađen je i konkretan program razvoja cestovne, vodovodne, plinske i kanalizacijske infrastrukture, koji će se sufinancirati iz županijskog proračuna i na taj način omogućiti bržu realizaciju projekata, uz naravno korištenje i EU sredstava, sve da Zagorje bude prvo po izgradnji cesta i komunalne infrastrukture. ''Kultura danas isto može biti u funkciji gospodarstva, naročito u Zagorju'', naglasio je Svažić, pa program ima i konkretne mjere, kako da Zagorje bude prvo po kulturnim manifestacijama.

 

Kandidatkinja za zamjenicu župana Ana Kruhak iz Marije Bistrice

''Osoba koja je do sada vodila mnoge kulturne manifestacije, a vodila je i mnoge stručne skupove, moderatorica čiji talent, znanje i vještine su prepoznati kod poslodavca KBC Zagreb je definitivno naša Ana Kruhak. I sada na kraju izlaganja otkrit ću jedno tajnu. Mi u Hrvatskoj demokratskoj zajednici odlučili smo da Ana Kruhak bude sa mnom kandidatkinja za zamjenicu župana na izborima, koji su pred nama.'', tim je riječima HDZ-ov kandidat za župana KZŽ predstavio kandidatkinju za svoju zamjenicu, Anu Kruhak koja se sama predstavila.

 

"Zahvaljujem Ernestu na ovim riječima i koristim priliku da zahvalim HDZ-u na izboru i povjerenju mene kao kandidatkinju za zamjenicu župana KZŽ'', rekla je Kruhak uvodno i kratko objasnila razlog ulaska u politički život. ''Prije svega, neizmjerno sam sretna i ponosna što kampanja kreće upravo ovdje u srcu Zagorja, u našoj prekrasnoj Mariji Bistrici, najvećem nacionalnom Svetištu. U svojih 38 godina spoznala sam kao možeš postići brojne uspjehe, ostvariti se kao čovjek u raznim aspektima, obići cijeli svijet, ali čovjek se nekako uvijek po srcu vraća svom rodnom kraju. Upravo ta ljubav spona je između onog što jesmo i što možemo pružiti društvenoj zajednici, za jedan bolji život, kojem svi težimo.'',  rekla je Ana Kruhak, dodavši kako je osoba za komunikaciju, medije i odnose s javnošću u našoj najvećoj bolnici, voditeljica na Radiju Marija Bistrica, organizatorica i voditeljica brojnih projekata i manifestacija, kao i humanitarnih akcija i društvenih aktivnosti. ''U ovim izazovnim vremenima, sama ću dati svoj obol, jer Zagorje je doista jedinstveno područje, prekrasnih prirodnih ljepota, bogate povijesti, baštine i tradicije, gdje se pričaju najljepše priče i legende, područje divnih i prije svega društvenih ljudi, područje gdje svi rado dolaze i u koje se svi rado vraćaju'', rekla je Kruhak, te uz zahvale zaključila: ''Zagorje doista može biti prvo i Zagorje to doista zaslužuje.''