Proračun grada Zlatara za 2022. godinu ‘težak’ je 54,1 milijun kuna

Autor sp

Najznačajniji planirani projekti su uređenje tržnice, projekt vrijedan 7,8 milijuna kuna te izgradnja šumske ceste Jakopići - Črne Mlake vrijednosti 4,4 milijuna kuna

IMG_20211202_190553.jpg

S 9 glasova za i 3 suzdržana, Gradsko vijeće Zlatara jučer je usvojilo proračun za 2022. godinu, koji iznosi 54,1 milijuna kuna. Najznačajniji planirani projekti su uređenje tržnice, projekt vrijedan 7,8 milijuna kuna, izgradnja šumske ceste Jakopići - Črne Mlake vrijednosti 4,4 milijuna kuna te nastavak uređenja Sokolane od 3,6 milijuna kuna. - To su ujedno i projekti koji su prijavljeni ili su u pripremi za prijavu na natječaje za financiranje sredstvima Europske unije odnosno ministarstva, rečeno je na sjednici.

Ostali značajni projekti su planirani u prijedlogu Proračuna su energetska obnova upravne zgrade, asfaltiranje nerazvrstanih cesta na području grada, uređenje nogostupa na području grada, uređenje groblja, izgradnja i sanacija mostova, uređenje parkirališta, izgradnja projektne dokumentacije za dogradnju Dječjeg vrtića Zlatarsko zlato, adaptacija kuće u Ulici Braće Radić, modernizacija Ulice Matije Gupca te završetak izgradnje reciklažnog dvorišta. Gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek dodala je da će se ići u adaptaciju gradske vijećnice, u planu je projekt vježbališta u Belcu, DVD – u Zlatar planira se osigurati 55.000 kuna ta projektnu dokumentaciju, a DVD – u Belec za kupnju vozila. Uredit će se i parkiralište ispred gradske zgrade.

Što se tiče adaptacije kuće u Ulici braće Radić, to je bila i posebna točka dnevnog reda na kojoj su vijećnici donijeli odluku o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja, za projekt rekonstrukcije i prenamjene kuće u Ulici braće Radić 4 za javnu upotrebu. Kako je pojasnila gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek, radi se o kući koju je naslijedio Grad, a planira se urediti u prostor za udruge te ured Društva Naša djeca, s obzirom da se Grad namjerava prijaviti na natječaj kako bi postao Grad – prijatelj djece, a u tom slučaju mora imati osiguran i prostor odnosno ured za Društvo Naša djeca.Grad planira rekonstrukciju kuće prijaviti na natječaj LAG – a Zeleni bregi, na kojem je moguće dobiti iznos potpore od 33.000 eura.

Gradski su vijećnici s 8 glasova za i 4 protiv usvojili odluku kojom je povećana plaća gradonačelnici, odnosno koeficijent za obračun plaće povećan je s 3,92 na 4,45, kako bi se uskladio sa zakonom i koeficijentima gradonačelnika u ostalim gradovima iste veličine u Krapinsko – zagorskoj županiji. Sa 12 glasova za prihvaćena je i odluka o izmjeni Odluke o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika u upravnim tijelima Grada Zlatara, kojom su koeficijenti povišeni za 0,5.