Prethodni članak
Sljedeći članak

Proračun grada Zlatara za 2022. godinu ‘težak’ je 54,1 milijun kuna

Najznačajniji planirani projekti su uređenje tržnice, projekt vrijedan 7,8 milijuna kuna te izgradnja šumske ceste Jakopići - Črne Mlake vrijednosti 4,4 milijuna kuna


S 9 glasova za i 3 suzdržana, Gradsko vijeće Zlatara jučer je usvojilo proračun za 2022. godinu, koji iznosi 54,1 milijuna kuna. Najznačajniji planirani projekti su uređenje tržnice, projekt vrijedan 7,8 milijuna kuna, izgradnja šumske ceste Jakopići - Črne Mlake vrijednosti 4,4 milijuna kuna te nastavak uređenja Sokolane od 3,6 milijuna kuna. - To su ujedno i projekti koji su prijavljeni ili su u pripremi za prijavu na natječaje za financiranje sredstvima Europske unije odnosno ministarstva, rečeno je na sjednici.

Ostali značajni projekti su planirani u prijedlogu Proračuna su energetska obnova upravne zgrade, asfaltiranje nerazvrstanih cesta na području grada, uređenje nogostupa na području grada, uređenje groblja, izgradnja i sanacija mostova, uređenje parkirališta, izgradnja projektne dokumentacije za dogradnju Dječjeg vrtića Zlatarsko zlato, adaptacija kuće u Ulici Braće Radić, modernizacija Ulice Matije Gupca te završetak izgradnje reciklažnog dvorišta. Gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek dodala je da će se ići u adaptaciju gradske vijećnice, u planu je projekt vježbališta u Belcu, DVD – u Zlatar planira se osigurati 55.000 kuna ta projektnu dokumentaciju, a DVD – u Belec za kupnju vozila. Uredit će se i parkiralište ispred gradske zgrade.

Što se tiče adaptacije kuće u Ulici braće Radić, to je bila i posebna točka dnevnog reda na kojoj su vijećnici donijeli odluku o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja, za projekt rekonstrukcije i prenamjene kuće u Ulici braće Radić 4 za javnu upotrebu. Kako je pojasnila gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek, radi se o kući koju je naslijedio Grad, a planira se urediti u prostor za udruge te ured Društva Naša djeca, s obzirom da se Grad namjerava prijaviti na natječaj kako bi postao Grad – prijatelj djece, a u tom slučaju mora imati osiguran i prostor odnosno ured za Društvo Naša djeca.Grad planira rekonstrukciju kuće prijaviti na natječaj LAG – a Zeleni bregi, na kojem je moguće dobiti iznos potpore od 33.000 eura.

Gradski su vijećnici s 8 glasova za i 4 protiv usvojili odluku kojom je povećana plaća gradonačelnici, odnosno koeficijent za obračun plaće povećan je s 3,92 na 4,45, kako bi se uskladio sa zakonom i koeficijentima gradonačelnika u ostalim gradovima iste veličine u Krapinsko – zagorskoj županiji. Sa 12 glasova za prihvaćena je i odluka o izmjeni Odluke o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika u upravnim tijelima Grada Zlatara, kojom su koeficijenti povišeni za 0,5.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook