Pregradskim vatrogascima stigla vatrogasna oprema financirana sredstvima Europske unije

Autor zagorje.com

Oprema je vrijedna 194.263,10 kuna

20220430_152909 (1)_0.jpg

Financiran iz Fonda solidarnosti Europske unije, DVD Pregrada potpisao je 11. veljače 2022. godine ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva pogođenog potresom od 22. ožujka 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije.

Ovih dana pregradskim vatrogascima stigla je oprema u vrijednosti 194.263,10 kuna te su tako uspješno priveli kraju Operaciju „DVD PREGRADA 2021 - Izvanredna nabava nove opreme za potrebe službe spašavanja zbog zamjene uništene, oštećene ili rashodovane opreme“.

Nakon potresa, članovi su odrađivali brojne intervencije poput skidanja dimnjaka i građevinskog materijala, sanacije i pokrivanja krovišta te se sakupljala humanitarna pomoć. Prilikom intervencija i utovara i istovara građevinskog materijala za stradale u potresu jedan dio vatrogasne opreme je oštećen i uništen. Sve navedeno rezultiralo je neophodnu nabavnu nove opreme za daljnji rad društva zbog istrošenosti, oštećenja i neupotrebljivosti postojeće opreme. Zaprimljena oprema od izuzetnog je značaja za budući operativni rad DVD-a Pregrada koje je jedno od najaktivnijih društava na području grada Pregrade sa četrdesetak operativnih članova što je gotovo polovica od ukupnog broja članova društva.