Prethodni članak
Sljedeći članak

Pregradskim vatrogascima stigla vatrogasna oprema financirana sredstvima Europske unije

Oprema je vrijedna 194.263,10 kuna


Financiran iz Fonda solidarnosti Europske unije, DVD Pregrada potpisao je 11. veljače 2022. godine ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva pogođenog potresom od 22. ožujka 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije.

Ovih dana pregradskim vatrogascima stigla je oprema u vrijednosti 194.263,10 kuna te su tako uspješno priveli kraju Operaciju „DVD PREGRADA 2021 - Izvanredna nabava nove opreme za potrebe službe spašavanja zbog zamjene uništene, oštećene ili rashodovane opreme“.

Nakon potresa, članovi su odrađivali brojne intervencije poput skidanja dimnjaka i građevinskog materijala, sanacije i pokrivanja krovišta te se sakupljala humanitarna pomoć. Prilikom intervencija i utovara i istovara građevinskog materijala za stradale u potresu jedan dio vatrogasne opreme je oštećen i uništen. Sve navedeno rezultiralo je neophodnu nabavnu nove opreme za daljnji rad društva zbog istrošenosti, oštećenja i neupotrebljivosti postojeće opreme. Zaprimljena oprema od izuzetnog je značaja za budući operativni rad DVD-a Pregrada koje je jedno od najaktivnijih društava na području grada Pregrade sa četrdesetak operativnih članova što je gotovo polovica od ukupnog broja članova društva.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook