Požar stana u centru Bedekovčine

Autor zagorje.com

Požar je izbio na zatvorenom balkonu

gl.jpg

Danas u 17,21 sati iz VOC - a Zabok SMS porukama i sirenom uzbunjena je operativna postrojba DVD Bedekovčina radi požara stana u Bedekovčini, na Trgu Ante Starčevića na 2. katu. Riječ je o stanu u samom centru Bedekovčine.

- Na pozarište dolazimo za pet minuta velikim navalnim vozilom, zatim s auto cisternom, malim navalnim vozilom i kombi vozilom i 15 vatrogasaca. Unutarnjom navalom gasimo požar te nam se pridružuje i Zagorska javna vatrogasna postrojba iz Zaboka s navalnim vozilom i smjenom od tri vatrogasca. Proveden je jedan C mlaz do stana, međutim požar je ugašen S aparatima i vodom iz brentaće i naprtnječe. To iz razloga da ne bi došlo do oštećenjana u stanu vodom - rekli su iz DVD-a Bedekovčina.

 

Uklonjeni su prozori kojih su popucala stakla i nagorili okviri, plinska boca te ostali gorivi materijal oko pozarišta i iznijeti su iz stana. - Požar su primijetili izvana susjedi su dojavili da je došlo do požara. Vlasnici stana, iako stariji ljudi bili su prisebni pa su pokušali gasiti požar s aparatima , što je usporilo njegovo razbuktavanje, no nisu mogli zbog topline pristupiti prostoru i samom pozarištu. Srećom nije eksplodirala plinska boca i brzim dolaskom vatrogasaca spriječeno je njegovo širenje. Požar je izbio na zatvorenom balkonu. - Uzrok požara je zaboravljen lončić s vodom na plinskom rešou - rekli su iz DVD-a Bedekovčina.