Gradu Oroslavju i partnerima na projektu 'U službi svih nas' dodijeljeno 2,5 mil. kn

Autor mb

Potpisan ugovor: Dio dobivenih bespovratnih sredstava od oko 700 tisuća kuna uložit će se u uređenje kata Društvenog doma Mokrice, a dio za razvoj inovativnih socijalnih usluga za ranjive skupine, istaknuo je gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak

-

'U službi svih nas' naziv je projekta vrijednog 2. 456.094 kuna za čiju su realizaciju sredstva dobili Grad Oroslavje i partneri. Tim će se sredstvima pomoći ranjivim skupinama ljudi kroz radionice koje će uključivati različite aktivnosti za poboljšanje zapošljivosti i pružiti neku vrstu doškolovanja, ali i urediti prostorije društvenog doma u Mokricama.

Potpisivanje ugovora
Nositelj projekta je Grad Oroslavje, a partneri Gradski ogranak UHDDR Grada Zaprešića, Moto klub Zagorski orlovi, Kuburaško društvo "Tri kralja" i Kud "Sloboda". - Dio dobivenih sredstava od oko 700 tisuća kuna uložit će se u uređenje kata Društvenog doma Mokrice, a dio za razvoj inovativnih socijalnih usluga za ranjive skupine. Kroz projekt se namjerava uključiti minimalno 50 osoba starijih od 54 godine, 20 mlađih od 25, 10 sudionika s invaliditetom i 15 nezaposlenih osoba – istaknuo je gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak. Prošlog je tjedna u prostorijama Grada upriličeno i svečano potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Inicijativa potekla od UHDDR Grada Zaprešića
Gradonačelnik Gredičak je zahvalio svim partnerima na projektu, posebno Gradskom ogranku UHDDR Grada Zaprešića od kojih je inicijativa i potekla. Pohvalio je ovaj projekt i ovakav način suradnje i povezivanja u dobivanju europskih sredstva, jer inače općine i gradovi sa svojim proračunima ovakve projekte i programe ne bi mogli sami isfinancirati.

-Ovo potpisivanje ugovora i ovaj projekt dokaz su da udruge ne biraju mjesto, grad ili općinu za suradnju i provedbu projekata – istaknuo je predsjednik GO UHDDR Grada Zaprešića Dragutin Poturica. Inače, područje djelovanja udruge nije samo Zaprešić i Jakovlje gdje je i sjedište udruge već i Oroslavje, Stubičke Toplice, Donja i Gornja Stubica, Luka, Bistra. Osnovani su 2016., broje 90 –ak članova i ovo je udruzi 5 projekt koji provode.