[POSAO ZA SADA NIJE UGROŽEN] Zbog zaraze koronavirusom kod jednog zaposlenika, 30 -ak djelatnika Vetropacka u samoizolaciji

Autor zagorje.com


Poslovni procesi za sada nisu ugroženi. No, ono što nam je najvažnije je čuvati zdravlje ljudi, tj. učiniti sve da spriječimo širenje zaraze koliko god je to moguće – pismeno su priopćili iz tvrtke.

vetropack straža 2.jpg

Iz tvrtke Vetropack Straža Hum na Sutli izvijestili su kako je u srijedu, 18. ožujka utvrđen je prvi slučaj zaraze koronavirusom kod jednog zaposlenika.  - Nakon što se oboljeli zaposlenik javio Kriznom timu poduzeća, o tome su promptno informirani svi zaposlenici, s uputom da svi oni koji su u proteklih 14 dana imali bliske kontakte sa zaraženim ostanu u samoizolaciji. Riječ je o tridesetak djelatnika koji će se u slučaju pojave simptoma svakodnevno javljati epidemiologu. Poštovat će se svi za tu situaciju definirani protokoli – napisali su u svom priopćenju.
 
Dodali su i kako je Vetropackov krizni stožer prije nekoliko tjedana pripremio upute o ponašanju u novonastaloj situaciji i moguće scenarije u slučaju pojave zaraze koronavirusom u tvornici.  -Situacija se budno prati, te se sukladno tome aktiviraju potrebne mjere. U svrhu smanjenja rizika od zaraze, velik broj zaposlenika već od ponedjeljka radi od kuće. Vodi se velika briga o higijeni i dezinfekciji, a sa zaposlenicima se redovito komunicira o važnosti pridržavanja uputa o međusobnim kontaktima. -Poslovni procesi za sada nisu ugroženi. No, ono što nam je najvažnije je čuvati zdravlje ljudi, tj. učiniti sve da spriječimo širenje zaraze koliko god je to moguće – pismeno su priopćili iz tvrtke.