Prethodni članak
Sljedeći članak

[POSAO ZA SADA NIJE UGROŽEN] Zbog zaraze koronavirusom kod jednog zaposlenika, 30 -ak djelatnika Vetropacka u samoizolaciji


Poslovni procesi za sada nisu ugroženi. No, ono što nam je najvažnije je čuvati zdravlje ljudi, tj. učiniti sve da spriječimo širenje zaraze koliko god je to moguće – pismeno su priopćili iz tvrtke.


Iz tvrtke Vetropack Straža Hum na Sutli izvijestili su kako je u srijedu, 18. ožujka utvrđen je prvi slučaj zaraze koronavirusom kod jednog zaposlenika.  - Nakon što se oboljeli zaposlenik javio Kriznom timu poduzeća, o tome su promptno informirani svi zaposlenici, s uputom da svi oni koji su u proteklih 14 dana imali bliske kontakte sa zaraženim ostanu u samoizolaciji. Riječ je o tridesetak djelatnika koji će se u slučaju pojave simptoma svakodnevno javljati epidemiologu. Poštovat će se svi za tu situaciju definirani protokoli – napisali su u svom priopćenju.
 
Dodali su i kako je Vetropackov krizni stožer prije nekoliko tjedana pripremio upute o ponašanju u novonastaloj situaciji i moguće scenarije u slučaju pojave zaraze koronavirusom u tvornici.  -Situacija se budno prati, te se sukladno tome aktiviraju potrebne mjere. U svrhu smanjenja rizika od zaraze, velik broj zaposlenika već od ponedjeljka radi od kuće. Vodi se velika briga o higijeni i dezinfekciji, a sa zaposlenicima se redovito komunicira o važnosti pridržavanja uputa o međusobnim kontaktima. -Poslovni procesi za sada nisu ugroženi. No, ono što nam je najvažnije je čuvati zdravlje ljudi, tj. učiniti sve da spriječimo širenje zaraze koliko god je to moguće – pismeno su priopćili iz tvrtke.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook