[PONAVLJAČ PREKRŠAJA] U Sv. Križu Začretju 'ulovljen' vozač koji je imao 2,43 promila

Autor zagorje.com
policija rotirke (2).JPG

Proteklog vikenda, odnosno od petka do nedjelje, na području koje sigurnosno pokriva naša policijska uprava proveden je pojačani nadzor u prometu.

U subotu 5. listopada oko 21.30 sati u Svetom Križu Začretju u nadzoru prometa zatečen je 38-godišnji hrvatski državljanin kako upravlja osobnim vozilom pod zabranom upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije te sa 2,43 promila alkohola u organizmu, a već je i prije bio procesuiran zbog takvih prekršaja. Uhićen je i uz optužni prijedlog doveden na prekršajni sud gdje mu je određeno zadržavanje u roku od 15 dana i izrečena novčana kazna u iznosu od 20,200,00 tisuća kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 7 mjesec na području RH, izvijestila je PU krapinsko-zagorska.

Jučer, 6. listopada oko 01.13 sati u Gornjoj Stubici u nadzoru prometa zatečen je 37-godišnji hrvatski državljanin kako upravlja osobnim vozilom prije stjecanja prava, sa istekom prometne dozvole za vozilo, te sa 1,35 promila alkohola u organizmu. Vozač je već prije bio procesuiran zbog takvih prekršaja i uhićen je te uz optužni prijedlog doveden na prekršajni sud gdje mu je određeno zadržavanje u roku od 15 dana i izrečena novčana kazna u iznosu od 24,000,00 tisuća kuna.

- Upozoravamo vozače da poštuju ograničenja brzine i da se odgovorno ponašaju u prometu vodeći pritom brigu o sebi i drugim sudionicima, posebice o najranjivijim skupinama sudionika u prometu - poručila je zagorska policija.