Prethodni članak
Sljedeći članak

[PONAVLJAČ PREKRŠAJA] U Sv. Križu Začretju 'ulovljen' vozač koji je imao 2,43 promila


Proteklog vikenda, odnosno od petka do nedjelje, na području koje sigurnosno pokriva naša policijska uprava proveden je pojačani nadzor u prometu.

U subotu 5. listopada oko 21.30 sati u Svetom Križu Začretju u nadzoru prometa zatečen je 38-godišnji hrvatski državljanin kako upravlja osobnim vozilom pod zabranom upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije te sa 2,43 promila alkohola u organizmu, a već je i prije bio procesuiran zbog takvih prekršaja. Uhićen je i uz optužni prijedlog doveden na prekršajni sud gdje mu je određeno zadržavanje u roku od 15 dana i izrečena novčana kazna u iznosu od 20,200,00 tisuća kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 7 mjesec na području RH, izvijestila je PU krapinsko-zagorska.

Jučer, 6. listopada oko 01.13 sati u Gornjoj Stubici u nadzoru prometa zatečen je 37-godišnji hrvatski državljanin kako upravlja osobnim vozilom prije stjecanja prava, sa istekom prometne dozvole za vozilo, te sa 1,35 promila alkohola u organizmu. Vozač je već prije bio procesuiran zbog takvih prekršaja i uhićen je te uz optužni prijedlog doveden na prekršajni sud gdje mu je određeno zadržavanje u roku od 15 dana i izrečena novčana kazna u iznosu od 24,000,00 tisuća kuna.

- Upozoravamo vozače da poštuju ograničenja brzine i da se odgovorno ponašaju u prometu vodeći pritom brigu o sebi i drugim sudionicima, posebice o najranjivijim skupinama sudionika u prometu - poručila je zagorska policija.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook