OPREZ: Policija najavila veliku akciju ovaj vikend, koja je već počela

policija aa.jpg

Policijski službenici će od danas, 8. do nedjelje 10. ožujka, pojačano nadzirati poštivanje prometnih propisa na području Policijske uprave krapinsko-zagorske, a sve u cilju povećanja razine sigurnosti prometa na cestama te prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica, najavila je PU krapinsko zagorska.

Preventivno-represivne aktivnosti policije biti će usmjerene prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, a posebno na utvrđivanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga.

''Apeliramo na sve sudionike u prometu kako samim ne poštivanjem prometnih propisa i nepažnjom znatno povećavaju mogućnost njihovog stradavanja, te savjetujemo da temeljem životnog i prometnog iskustva pokažu kako odgovorno i sigurno sudjelovati u prometu kako bi spriječili dovođenje u opasnost sebe i ostale sudionika u prometu. Naglašavamo da alkohol negativno utječe na vozače te apeliramo na osobe koje su konzumirale alkoholna pića da ne upravljaju vozilima.'' – kažu u policiji.

Savjeti vozačima koji su konzumirali alkohol:

ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite - koristiti će vam, a nećete nikoga dovesti u životnu opasnost

koristite javni prijevoz

koristite usluge taxi prijevoza, jer će to biti daleko sigurnije, a i jeftinije

ako ste u društvu, unaprijed se dogovorite tko će ostati trijezan i voziti natrag

zamolite nekoga trijeznog da vas odveze

ne sjedajte za upravljač najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine alkoholnih pića

vožnjom pod utjecajem alkohola ne dovodite u opasnost samo sebe, već i ostale sudionike u prometu.