Prethodni članak
Sljedeći članak

OPREZ: Policija najavila veliku akciju ovaj vikend, koja je već počela


Policijski službenici će od danas, 8. do nedjelje 10. ožujka, pojačano nadzirati poštivanje prometnih propisa na području Policijske uprave krapinsko-zagorske, a sve u cilju povećanja razine sigurnosti prometa na cestama te prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica, najavila je PU krapinsko zagorska.

Preventivno-represivne aktivnosti policije biti će usmjerene prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, a posebno na utvrđivanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga.

''Apeliramo na sve sudionike u prometu kako samim ne poštivanjem prometnih propisa i nepažnjom znatno povećavaju mogućnost njihovog stradavanja, te savjetujemo da temeljem životnog i prometnog iskustva pokažu kako odgovorno i sigurno sudjelovati u prometu kako bi spriječili dovođenje u opasnost sebe i ostale sudionika u prometu. Naglašavamo da alkohol negativno utječe na vozače te apeliramo na osobe koje su konzumirale alkoholna pića da ne upravljaju vozilima.'' – kažu u policiji.

Savjeti vozačima koji su konzumirali alkohol:

ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite - koristiti će vam, a nećete nikoga dovesti u životnu opasnost

koristite javni prijevoz

koristite usluge taxi prijevoza, jer će to biti daleko sigurnije, a i jeftinije

ako ste u društvu, unaprijed se dogovorite tko će ostati trijezan i voziti natrag

zamolite nekoga trijeznog da vas odveze

ne sjedajte za upravljač najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine alkoholnih pića

vožnjom pod utjecajem alkohola ne dovodite u opasnost samo sebe, već i ostale sudionike u prometu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook