Održane konstituirajuće sjednice Vijeća MO na području Krapine: HDZ ima većinu u 6, a SDP u jednom mjesnom odboru

Autor zagorje.com

Mnogi govore da su izbori za Mjesne odbore nepotrebni. No, mislim da se radi upravo o suprotnom jer u Vijećima sjede osobe koje najbolje znaju problematiku svog naselja, svog susjedstva ili pak svoje ulice, rekao je gradonačelnik Zoran Gregurović

20210609_173106.jpg

Nakon nedavno održanih izbora za Vijeća mjesnih odbora na području Grada Krapine u srijedu su održane konstituirajuće sjednice svih sedam Vijeća za koja su održani izbori - Donja Šemnica, Škarićevo, Lepajci, Mihaljekov Jarek, Podgora, Krapinski Vidovec i Bobovje.

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurević čestitao je svim novoizabranim vijećnicima ističući da su izbori za Vijeća mjesnih odbora najneposredniji izbori gdje građani biraju svoje susjede, poznanike, osobe koje vrlo dobro poznaju i njima daju povjerenje za rješavanje problema u njihovom naselju.

-Mnogi govore da su izbori za Mjesne odbore nepotrebni. No, mislim da se radi upravo o suprotnom jer u Vijećima sjede osobe koje najbolje znaju problematiku svog naselja, svog susjedstva ili pak svoje ulice. Upravo Vijeća mjesnih odbora i izabrani vijećnici spona su između gradske izvršne vlasti i građana te smo upravo na temelju njihovih iskustva i traženja realizirali i riješili brojne probleme u našem gradu na koje su nam ukazali upravo građani preko vijećnika u mjesnim odborima - poručio je Gregurević te je svim Vijećima i vijećnicima poželio uspješan rad uz poruku da su njegova vrata uvijek otvorena.

Podsjetimo. Na nedavnim lokalnim izborima održani su i izbori za sedam Vijeća mjesnih odbora na području Grada Krapine. Od ukupno 41 vijećničkog mjesta koje se biralo u vijećima Mjesnih odbora, HDZ je osvojio 25, SDP 9, Glas 5, HNS 1 i ZS 1. Izbori su provedenim u svim Mjesnim odborima, osim Mjesnog odbora Krapina za kojeg se izbori ne održavaju u isto vrijeme kad i izbori za ostale Mjesne odbore. U Mjesnom odboru Krapina većinu ima HDZ.

Na održanim izborima za Mjesni odbor u Donjoj Šemnici pobjedu je odnijela lista HDZ-a koja u Vijeću ima tri, a lista HNS-GLAS dva mandata. Za predsjednika Mjesnog odbora izabran je Stjepan Risek.

U Mjesnom odboru Škarićevo HDZ je osvojio svih pet vijećničkih mjesta, a za predsjednika Mjesnog odbora izabran je Marko Golub.

U Mjesnom odboru Lepajci također je pobijedila lista HDZ-a koja ima četiri mandata. SDP ima dva, a zajednička lista GLAS-Hrvatski laburisti jedan mandat. Za predsjednika Mjesnog odbora izabran je Petar Valjavec.

U Mihaljekovom Jarku HDZ je osvojio natpolovičnu većinu odnosno četiri mandata dok lista GLAS-Hrvatski laburisti ima tri mandata, a za predsjednika Mjesnog odbora izabran je Marko Dolovčak.

HDZ ima većinu i u Mjesnom odboru Podgora odnosno četiri od sedam vijećničkih mjesta. SDP ima dva mandata te Zagorska stranka jedan. Predsjednik Mjesnog odbora Podgora je Božo Cerovečki.

U Mjesnom odboru Bobovje HDZ ima većinu sa tri mandata dok je SDP osvojio dva vijećnička mjesta i za predsjednika Mjesnog odbora izabran je Dragutin Benc.

Jedini mjesni odbor u kojem HDZ nema većinu je onaj u Krapinskom Vidovcu. Tamo je jedan glas više od HDZ osvojila lista SDP-a. S tim je rezultatom ta lista dobila tri, a HDZ dva mandata te je za predsjednika izabran Davor Čavužić.