[NIŠTA OD KUPNJE POLITIČKE ŠKOLE?] Tvrtka gospođe Yu nije uplatila novac i ispoštovala rok

Autor zagorje.com

Ministarstvo državne imovine zadržat će jamčevinu u iznosu od 598.000,00 kuna, odgovorili su nam iz Ministarstva državne imovine

yu

Kineska poduzetnica Jiang Yu već je dva puta dobila produljeni rok za plaćanje Hotela Zagorje odnosno Političke škole u Kumrovcu. Prvi puta rok je bio 11. studeni 2019., a potom je Trgovačko društvo Zhongya nekretnine d.o.o. podnijelo novi zahtjev za produljenje roka plaćanja kupoprodajne cijene i naknada utvrđenih Ugovorom o kupoprodaji, do 31. prosinca 2019. godine. To je, kako nam je tada potvrđeno iz Ministarstva državne imovine, i odobreno, pa je kineskoj tvrtki rok produljen do zadnjeg dana prošle godine. - Ukoliko kupac, odnosno tvrtka Zhongya nekretnine d.o.o., ne ispuni ugovornu obvezu do 31. prosinca 2019., Ugovor će se raskinuti po samom Zakonu te će se zadržati iznos jamčevine uplaćen u korist Državnog proračuna – odgovoreno nam je u studenom iz nadležnog ministarstva.

Rok je prošao, a mi smo pokušali saznati je li tvrtka Zhongya nekretnine d.o.o. ispunila ugovornu obavezu, ili se ugovor raskida. - Trgovačko društvo Zhongya nekretnine d.o.o. do 31. prosinca 2019. godine nije uplatilo preostali dio sredstava za kupnju hotela Zagorje odnosno političke škole u Kumrovcu. Ministarstvo državne imovine zadržat će jamčevinu u iznosu od 598.000,00 kuna. S obzirom da je procijenjena vrijednost navedene nekretnine viša od 7,5 milijuna kuna, odluku o daljnjem raspolaganju nekretninom donijet će Vlada Republike Hrvatske na jednoj od sljedećih sjednica – odgovoreno nam je danas iz Ministarstva državne imovine.