Prethodni članak
Sljedeći članak

[NIŠTA OD KUPNJE POLITIČKE ŠKOLE?] Tvrtka gospođe Yu nije uplatila novac i ispoštovala rok

Ministarstvo državne imovine zadržat će jamčevinu u iznosu od 598.000,00 kuna, odgovorili su nam iz Ministarstva državne imovine


Kineska poduzetnica Jiang Yu već je dva puta dobila produljeni rok za plaćanje Hotela Zagorje odnosno Političke škole u Kumrovcu. Prvi puta rok je bio 11. studeni 2019., a potom je Trgovačko društvo Zhongya nekretnine d.o.o. podnijelo novi zahtjev za produljenje roka plaćanja kupoprodajne cijene i naknada utvrđenih Ugovorom o kupoprodaji, do 31. prosinca 2019. godine. To je, kako nam je tada potvrđeno iz Ministarstva državne imovine, i odobreno, pa je kineskoj tvrtki rok produljen do zadnjeg dana prošle godine. - Ukoliko kupac, odnosno tvrtka Zhongya nekretnine d.o.o., ne ispuni ugovornu obvezu do 31. prosinca 2019., Ugovor će se raskinuti po samom Zakonu te će se zadržati iznos jamčevine uplaćen u korist Državnog proračuna – odgovoreno nam je u studenom iz nadležnog ministarstva.

Rok je prošao, a mi smo pokušali saznati je li tvrtka Zhongya nekretnine d.o.o. ispunila ugovornu obavezu, ili se ugovor raskida. - Trgovačko društvo Zhongya nekretnine d.o.o. do 31. prosinca 2019. godine nije uplatilo preostali dio sredstava za kupnju hotela Zagorje odnosno političke škole u Kumrovcu. Ministarstvo državne imovine zadržat će jamčevinu u iznosu od 598.000,00 kuna. S obzirom da je procijenjena vrijednost navedene nekretnine viša od 7,5 milijuna kuna, odluku o daljnjem raspolaganju nekretninom donijet će Vlada Republike Hrvatske na jednoj od sljedećih sjednica – odgovoreno nam je danas iz Ministarstva državne imovine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

IZVANREDNI DOGAĐAJI: -prometna nesreća na autocesti A3 na 198+000 km između čvora LUŽANI i čvora SLAVONSKI BROD ZAPAD u smjeru Lipovca. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h;  -teretno vozilo u kvaru na autocesti A3 na 45+400 km između čvora O...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program