[NADZOR POLICIJE] Vrlo mladi vozač predao policajcima marihuanu, ali odbio testiranje na drogu

Tijekom vikenda od 6. do 8. siječnja utvrđena 104 prometna prekršaja

policija.jpg

Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska tijekom proteklog produženog vikenda utvrđena su ukupno 104 prometna prekršaja;

34 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila,

20 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola,

8 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu i

42 ostala prekršaja u prometu.

Izdvajamo, kako je najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena u nedjelju 8. siječnja 2023. godine, oko 11,30 sati, u Švaljkovcu kod 41-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom, a osobnim automobilom upravljao je s 1,98 promila alkohola u organizmu.

Najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je isto tako u nedjelju 8. siječnja, oko 16 sati, na autocesti A2 u visini Velike Vesi od 189 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. Vozaču naplaćena novčana kazna.

Također izdvajamo prekršaje u nadzoru prometa do kojih je došlo u Brestovcu Orehovičkom gdje je zaustavljen 25-godišnji vozač osobnog vozila te je utvrđeno kako je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita, a daljnjim provjerama također je i utvrđeno kako je recidivist prometnih prekršaja. Vozač je uhićen.

Zatim, u Pavlovcu Zabočkom u subotu, 7. siječnja 2023. godine oko 21 sat zaustavljen je 19-godišnji vozač koji je prilikom nadzora policijskim službenicima dragovoljno predao 0,94 grama marihuane. Vozač je odbio testiranje na prisutnost droga kao i vođenje na liječnički pregled radi daljnjih analiza. 19-godišnjem vozaču osobnog vozila slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz čl. 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i čl. 282. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, predložena je novčana kazna u iznosu od 1.983,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.