Prethodni članak
Sljedeći članak

[NADZOR POLICIJE] Vrlo mladi vozač predao policajcima marihuanu, ali odbio testiranje na drogu

Tijekom vikenda od 6. do 8. siječnja utvrđena 104 prometna prekršaja


Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska tijekom proteklog produženog vikenda utvrđena su ukupno 104 prometna prekršaja;

34 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila,

20 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola,

8 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu i

42 ostala prekršaja u prometu.

Izdvajamo, kako je najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena u nedjelju 8. siječnja 2023. godine, oko 11,30 sati, u Švaljkovcu kod 41-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom, a osobnim automobilom upravljao je s 1,98 promila alkohola u organizmu.

Najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je isto tako u nedjelju 8. siječnja, oko 16 sati, na autocesti A2 u visini Velike Vesi od 189 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. Vozaču naplaćena novčana kazna.

Također izdvajamo prekršaje u nadzoru prometa do kojih je došlo u Brestovcu Orehovičkom gdje je zaustavljen 25-godišnji vozač osobnog vozila te je utvrđeno kako je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita, a daljnjim provjerama također je i utvrđeno kako je recidivist prometnih prekršaja. Vozač je uhićen.

Zatim, u Pavlovcu Zabočkom u subotu, 7. siječnja 2023. godine oko 21 sat zaustavljen je 19-godišnji vozač koji je prilikom nadzora policijskim službenicima dragovoljno predao 0,94 grama marihuane. Vozač je odbio testiranje na prisutnost droga kao i vođenje na liječnički pregled radi daljnjih analiza. 19-godišnjem vozaču osobnog vozila slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz čl. 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i čl. 282. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, predložena je novčana kazna u iznosu od 1.983,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook