Na čelu Gradskog vijeća Oroslavja Kristijan Sojč, ukidaju se naknade vijećnicima

Autor sp

Potpredsjednici nisu izabrani na konstituirajućoj sjednici, već će biti izabrani na prvoj radnoj sjednici oroslavskog Gradskog vijeća

IMG_2910.JPG

U petak je održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Oroslavja, na kojoj je za predsjednika Gradskog vijeća izabran Kristijan Sojč s nezavisne liste Viktora Šimunića. Ova lista je na izborima dobila pet vijećničkih mjesta, a do potrebne većine podržali su ih SDP s tri vijećnika i HNS s jednim. U Gradsko vijeće Oroslavja s Nezavisne liste Viktora Šimunića ušli su Kristijan Sojč, Jadranka Vuković, Roberto Kuleš, Mladen Šakoronja i Silvija Đonlagić. S liste HDZ-a i partnera ušli su Emil Gredičak, Katarina Grgec, Vladimir Crnec i Stanko Čičko. S liste SDP-a vijećnici su Ivan Tuđa, Lucija Grabušić i Branko Čičko te s liste HNS-a Albert Kontak.

- Hvala svim vijećnicima koji su mi dali povjerenje za predsjednika Gradskog vijeća. Na ovoj sjednici nismo birali potpredsjednike, izabrat ćemo ih na prvoj radnoj sjednici. Puno je posla pred nama u Gradu, hitno treba posložiti sve kockice. Radit ćemo, bez obzira na sve što se dešavalo u kampanji, na tome da se svih 13 vijećnika uključi zdušno u rad Gradskog vijeća i da svaki od njih da svoj doprinos u području u kojem ima znanja i iskustva – istaknuo je novi predsjednik Vijeća Sojč.

Nezavisni vijećnici i vijećnici SDP-a podržali su odluku kojom se ukidaju naknade vijećnicima, predsjedniku i potpredsjednicima Vijeća. - Danas smo uz dopunu dnevnog reda izglasali ukidanje vijećničkih naknada, tu smo Gradu uštedjeli oko pola milijuna kuna, a nas 5 vijećnika s nezavisne liste Viktora Šimunića smo se odrekli naknade za političko djelovanje i uštedjeli Gradu dodatnih 40 – ak tisuća kuna – rekao je Kristijan Sojč. - Tražimo konkretnu suradnju svih nas vijećnika, a osim tih 13 vijećnika, želimo u odborima i razvoju Grada vidjeti i ostale građane koji mogu dati svoj doprinos. Radit ćemo na zajedništvu koje smo propagirali u predizbornoj kampanji – zaključio je predsjednik Gradskog vijeća.

Gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić rekao je da očekuje konstruktivnu suradnju s Gradskim vijećem. – Ova dva tjedna bila su dosta naporna, vjerujem da nas sve skupa čeka naporan rad. Grad je u velikim dugovima, ima puno problema, iz dana u dan ih rješavamo i borimo se za bolje sutra svih sugrađana. Iznimno mi je drago što smo ukinuli vijećničke naknade te čestitam novom predsjedniku Vijeća i svim vijećnicima – rekao je gradonačelnik Šimunić.