Milanović: 'Neodgovornost gdje god se takne. Bolnice rasturaju skandali, a Jandroković je mali dodvorica i nasilnik bez mišića'

Autor zagorje.com
IMG_7759.JPG

Predsjednik je danas posjetio Zabok. Novinari su  ga pitali kako komentira da par dana prije izbora posjećuje SDP-ove gradove. Rekao je da je došao jer su ga ljudi zvali. – Zabok je SDP-ov grad? Mislio sam da je hrvatski. Mislite da ovdje treba pomoć. Ne navijam za nikoga – rekao je Milanović te dodao: Ajmo malo razgovarati o tome kako se Vlada upliče u izbor predsjednice Vrhovnog suda i izdaje priopćenja. To je svijest jednog čovjeka koji je odrastao u komunističko – socijalističkim postulatima i općenito izlazi iz tog miljea. Dok sam bio premijer nije padalo na pamet da uvlačim u takve stvari Vladu – rekao je Milanović.

Milanović je na pitanja novinara komentirao problematiku vojnih helikoptera te nabavke aviona. - Helikopteri su složeni strojevi, oni se troše, habaju, oni ne lete dovoljno. Dakle naši piloti nemaju optimalan broj sati naleta. Stroj treba koristiti, kao što i plemeniti konj ne može stajati u staji. On se mora istrčati redovito. Ja bih se sada već pitao što je s nabavkom aviona. Šest mjeseci ima da je povjerenstvo donijelo svoje preporuke. Plenkoviću i Šeksu treba 6 mjeseci da donesu odluku između vjerojatno dvije opcije. Gdje se donosi ta odluka? U HDZ – u? U Zaboku? Ja sam šutio nekoliko mjeseci, već u veljači su neki saborski zastupnici, i to ne iz SDP – a, rekli, pa dajte donesite tu odluku, imate našu poptporu. Nemate našu potporu skoro nizašto, ali za ovakvu vrstu odluke, otelite se više, da prostite – komentirao je u svom stilu Milanović.
Ista priča neodgovornosti je gdje god se takne, dodao je. - Hrvatske bolnice, rasturaju ih skandali, sramota već godinu dana. Nabavka lijekova, veledrogerije… Meni se nije dogodilo u vrijeme kada su kamate bile 7 i manje posto da nam drogerije prijete na ovakav način obustavom lijekova. Užasno teška situacija. I zato mi je drago da se rade ovakve stvari, koje se financiraju iz europskih novaca, gdje se ne može krasti – rekao je Milanović.
Na novinarsku izjavu da je Jandroković rekao da će iči treći javni poziv za Vrhovni sud, Milanović je rekao: - Tko je on da kaže da će ići treći javni poziv? Da li on raspisuje taj prozuustavni javni poziv? On je jedan nametnuti stranački dodvorica, nasilnik bez mišića, mali dodvorica.