Prethodni članak
Sljedeći članak

Milanović: 'Neodgovornost gdje god se takne. Bolnice rasturaju skandali, a Jandroković je mali dodvorica i nasilnik bez mišića'


Predsjednik je danas posjetio Zabok. Novinari su  ga pitali kako komentira da par dana prije izbora posjećuje SDP-ove gradove. Rekao je da je došao jer su ga ljudi zvali. – Zabok je SDP-ov grad? Mislio sam da je hrvatski. Mislite da ovdje treba pomoć. Ne navijam za nikoga – rekao je Milanović te dodao: Ajmo malo razgovarati o tome kako se Vlada upliče u izbor predsjednice Vrhovnog suda i izdaje priopćenja. To je svijest jednog čovjeka koji je odrastao u komunističko – socijalističkim postulatima i općenito izlazi iz tog miljea. Dok sam bio premijer nije padalo na pamet da uvlačim u takve stvari Vladu – rekao je Milanović.

Milanović je na pitanja novinara komentirao problematiku vojnih helikoptera te nabavke aviona. - Helikopteri su složeni strojevi, oni se troše, habaju, oni ne lete dovoljno. Dakle naši piloti nemaju optimalan broj sati naleta. Stroj treba koristiti, kao što i plemeniti konj ne može stajati u staji. On se mora istrčati redovito. Ja bih se sada već pitao što je s nabavkom aviona. Šest mjeseci ima da je povjerenstvo donijelo svoje preporuke. Plenkoviću i Šeksu treba 6 mjeseci da donesu odluku između vjerojatno dvije opcije. Gdje se donosi ta odluka? U HDZ – u? U Zaboku? Ja sam šutio nekoliko mjeseci, već u veljači su neki saborski zastupnici, i to ne iz SDP – a, rekli, pa dajte donesite tu odluku, imate našu poptporu. Nemate našu potporu skoro nizašto, ali za ovakvu vrstu odluke, otelite se više, da prostite – komentirao je u svom stilu Milanović.
Ista priča neodgovornosti je gdje god se takne, dodao je. - Hrvatske bolnice, rasturaju ih skandali, sramota već godinu dana. Nabavka lijekova, veledrogerije… Meni se nije dogodilo u vrijeme kada su kamate bile 7 i manje posto da nam drogerije prijete na ovakav način obustavom lijekova. Užasno teška situacija. I zato mi je drago da se rade ovakve stvari, koje se financiraju iz europskih novaca, gdje se ne može krasti – rekao je Milanović.
Na novinarsku izjavu da je Jandroković rekao da će iči treći javni poziv za Vrhovni sud, Milanović je rekao: - Tko je on da kaže da će ići treći javni poziv? Da li on raspisuje taj prozuustavni javni poziv? On je jedan nametnuti stranački dodvorica, nasilnik bez mišića, mali dodvorica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook