Krenulo se s novčanim kaznama za neočišćena poljoprivredna zemljišta!

Autor mb

Poljoprivredni redar za područje Mihovljana podnio je izvješće za proteklu godinu

mihovljan polje.jpg

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Mihovljana podneseno je izvješće o provedbi agrotehničkih mjera u poljoprivredi i o mjerama za uređenje i održavanje poljoprivrednih rudina na području Općine Mihovljan za razdoblje 01.01.2019 – 13.12.2019.

69,59% očišćeno

– Uz prijavu građana i vlastitim izlaskom na teren otvoreno je 148 novih predmeta u kojima je obuhvaćeno 252 katastarske čestice (172-očišćene, 80-u postupku čišćenja). Uz novootvorene predmete prate se i stari iz razdoblja 2018. godine. Od ukupno otvorenih predmeta 103 je očišćeno, a 45 je ostalo za očistiti. Realizacija očišćenih predmeta u postocima iznosi 69,59%. Time da od 45 koji su ostali za čišćenje u procesu su realizacije (PP Zlatar Bistrica-promjena adrese i Sud Zlatar-traženje ostavina umrlih vlasnika). Na ukupan broj otvorenih predmeta i poslano je 517 opomena za zapušteno poljoprivredno zemljište, te 72 opomene pred kaznu zbog neodržavanja poljoprivrednog zemljišta. Poslano je 11 obveznih prekršajnih naloga od kojih su 2 naplaćena novčanom kaznom, 4 su očišćena, a ostali su u procesu realizacije – ovrhe – iznio je poljoprivredni redar Kristijan Kunštek.

Opomene

U opomeni su zadani rokovi u kojim je potrebno izvršiti potrebne agrotehničke mjere te obavijest da će se novčanom kaznom kazniti osobe koje ne postupe po dobivenoj opomeni sukladno Odluci o uređenju agrotehničkih mjera u poljoprivredi i o mjerama za uređenje i održavanje poljoprivrednih rudina na području Općine Mihovljan te da će se protiv njih pokrenuti prekršajni postupak.