JUNAKINJA IZ BEDEKOVČINE Frizerka Jasenka besplatno šiša bolesnog Tomislava, a priredila mu je i veliko iznenađenje

Dobitnica je i županijskog priznanja za volonterku godine

jasenka-

Kako ima veliko srce, po ne znamo koji put pokazala je Jasenka Hranić iz Bedekovčine. Uz to što vodi poznati frizerski salon, ona je i operativna članica  DVD – a  Bedekovčine i zapažena aktivistica u Društvu Crvenog križa Zabok. Jasenka već dvije godine jednom mjesečno u prostorijama GDCK – a besplatno uređuje frizure starijim i nemoćnim osobama te obilazi teže pokretne osobe u njihovim domovima. Tako je prije nekoliko dana šišala Tomislava iz Klokovca kod Krapinskih Toplica. Tomislav je invalidna osoba i živi sam u vrlo skromnoj kući.

Tad je Jasenka primijetila kako Tomislav sjedi na jako trošnom i razderanom trosjedu.  Odmah je krenula u potragu za novim kaučom. Pronašla je dobru dušu, Željko Đunđeka koji je Tomislavu donirao trosjed.

U akciju se uključili izuzetno vrijedni članovi DVD – a Bedekovčine i vatrogasnim je vozilom trosjed dovezen u Klokovec. Trosjed su uz Jasenku, dovezli Goran Pustak i Josip Horvat. Tomislav je bio jako sretan.

Što reći za Jasenku, koja je primila priznaje za najbolju volonterku Krapinsko – zagorske županije u 2019. godini, nego svaka čast i „vrata“ našeg portala uvijek su vam otvorena za sjajne priče kojima uveseljavate živote onima kojima su pažnja i pomoć najpotrebniji.