Izložba ZEN keramike u Klanjcu

U subotu je u Studiju Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu otvorena izložba ZEN keramike na kojoj su izloženi radovi nastali na četiri prethodno održane istoimene radionice

Izložba ZEN keramike u Klanjcu  3.jpg

Ljubitelji umjetnosti okupili su se u subotu u Studiju Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu kako bi popratili otvorenje izložbe ZEN Keramike. Izloženo je oko tridesetak radova izrađenih u tehnici glazirane keramike i terkote. Prava mala umjetnička djela izradili su većinom djelatnici Muzeja Hrvatskog zagorja i ostali kreativci koji su sudjelovali na radionicama ZEn keramike održanima prethodnih mjeseci.

– Izložba je rezultat radionica koje smo organizirali tokom ove godine u Studiju Galerije Antuna Augustinčića. Ideja je bila okupiti djelatnike MHZ-a i ostale kretivce da se malo svi opustimo i uživamo, načimo neke nove tehnike, možda to primijenimo u svojem radu, a možda to iskoristimo kao novi hobi. Krenuli smo s radionicama tako da bi napravili prezentaciju, gdje smo malo učili o povijesti keramike Hrvatske 20. stoljeća, koja je nadasve zanimljiva. Nakon toga radili smo skice te pomalo došli do završnog rada – rekla je prigodom otvorenja izložbe voditeljica radionice ZEN keramike, muzejska pedagoginja Petra Šoltić.

Ova zanimljiva izložba otvorena je mjesec dana te ju možete pogledati do 1. studenoga 2022.