Gredičak: "Danas ćemo testirati još 11 pacijenata i tada ćemo znati kompletnu sliku stanja u bolnici"

Autor Kf/Ip

To su febrilna stanja gdje je temperatura oko 37, neki imaju neke respiratorne simptome, dok drugi nemaju gotovo ništa, objasnio je Gredičak

20200409094506_IMG_7677.JPG

Ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice Davor Gredičak je rekao kako će danas obaviti testiranje još 11 pacijenata i da će tada imati kompletnu sliku stanja u bolnici – Nakon prvozaražene medicinske sesetre, 2. travnja provedeno je testiranje 12 djelatnika Specijalne bolnice Stubičke Toplice. Nakon tog testiranja, još jedna medicinska sestra je bila pozitivna na COVID-19, ostali su bili negativni. Tada je stavljen jedan dio medicinskih sestara u izolaciju. Poslije toga smo imali jedno febrilno stanje pacijenta te smo ga uputili na testiranje i njegov test je bio pozitivan. Tada je 12 pacijenata podvrgnuto testiranju i tada se je pronašlo još 3 pacijenta koji su bili pozitivni, a dolaze s područja Zagreba i Zaprešića i oni su tamo prevezeni u nadležne bolnice. Mi još nismo testirali 11 pacijenata, njihovo testiranje će se obaviti danas i tada ćemo imati kompletnu sliku stanja – kazao je Gredičak i dodao kako je stanje svih pozitivnih pacijenata stabilno. - Svi imaju relativno laku sliku. To su febrilna stanja gdje je temperatura oko 37, neki imaju neke respiratorne simptome, dok drugi nemaju gotovo ništa – poručio je Gredičak.

- U samoizolaciji imamo 4 liječnika od 13 koliko bolnica ima. Jedan liječnik sutra izlazi iz samoizolacije, ukoliko će mu i drugi test biti negativan, a jedan izlazi iz samoizolacije u ponedjeljak. Praktički će samo 2 liječnika ostati u samoizolaciji. Što se tiče brojnog stanja pacijenata, na današnji dan imamo 22 pacijenta. Od utorka ili srijede bi praktički situacija bila takva da nećemo imati pacijenta više u bolnici – obajsnio je Gredičak.

Voditelj odjela epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo KZŽ Ivan Lipovac kazao je da je u KZŽ u samoizolaciji ukupno 657 osoba. - Jučer smo obuhvatili 78 kontakata novozaraženih osoba, tako da ukupno sad u samoizolaciji imamo 657 ljudi na području naše županije. Žarište nam je trenutno Specijalna bolnica Stubičke Toplice, u kojoj ima pozitivnih 2 zdravstvenih djelatnika i 5 pacijenata i oni su sada u samoizolaciji. Danas će se još testirati veći broj pokretnih pacijenata pa ćemo vidjeti kakvi će biti njihovi rezultati testiranja. – kazao je Lipovac.