Prethodni članak
Sljedeći članak

Gredičak: "Danas ćemo testirati još 11 pacijenata i tada ćemo znati kompletnu sliku stanja u bolnici"

To su febrilna stanja gdje je temperatura oko 37, neki imaju neke respiratorne simptome, dok drugi nemaju gotovo ništa, objasnio je Gredičak


Ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice Davor Gredičak je rekao kako će danas obaviti testiranje još 11 pacijenata i da će tada imati kompletnu sliku stanja u bolnici – Nakon prvozaražene medicinske sesetre, 2. travnja provedeno je testiranje 12 djelatnika Specijalne bolnice Stubičke Toplice. Nakon tog testiranja, još jedna medicinska sestra je bila pozitivna na COVID-19, ostali su bili negativni. Tada je stavljen jedan dio medicinskih sestara u izolaciju. Poslije toga smo imali jedno febrilno stanje pacijenta te smo ga uputili na testiranje i njegov test je bio pozitivan. Tada je 12 pacijenata podvrgnuto testiranju i tada se je pronašlo još 3 pacijenta koji su bili pozitivni, a dolaze s područja Zagreba i Zaprešića i oni su tamo prevezeni u nadležne bolnice. Mi još nismo testirali 11 pacijenata, njihovo testiranje će se obaviti danas i tada ćemo imati kompletnu sliku stanja – kazao je Gredičak i dodao kako je stanje svih pozitivnih pacijenata stabilno. - Svi imaju relativno laku sliku. To su febrilna stanja gdje je temperatura oko 37, neki imaju neke respiratorne simptome, dok drugi nemaju gotovo ništa – poručio je Gredičak.

- U samoizolaciji imamo 4 liječnika od 13 koliko bolnica ima. Jedan liječnik sutra izlazi iz samoizolacije, ukoliko će mu i drugi test biti negativan, a jedan izlazi iz samoizolacije u ponedjeljak. Praktički će samo 2 liječnika ostati u samoizolaciji. Što se tiče brojnog stanja pacijenata, na današnji dan imamo 22 pacijenta. Od utorka ili srijede bi praktički situacija bila takva da nećemo imati pacijenta više u bolnici – obajsnio je Gredičak.

Voditelj odjela epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo KZŽ Ivan Lipovac kazao je da je u KZŽ u samoizolaciji ukupno 657 osoba. - Jučer smo obuhvatili 78 kontakata novozaraženih osoba, tako da ukupno sad u samoizolaciji imamo 657 ljudi na području naše županije. Žarište nam je trenutno Specijalna bolnica Stubičke Toplice, u kojoj ima pozitivnih 2 zdravstvenih djelatnika i 5 pacijenata i oni su sada u samoizolaciji. Danas će se još testirati veći broj pokretnih pacijenata pa ćemo vidjeti kakvi će biti njihovi rezultati testiranja. – kazao je Lipovac.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook