[FOTO] Zagorski policajci motociklisti u akciji

trening 4.jpg

Danas, 7. ožujka policijski službenici prometni motociklisti odradili su trening sigurne vožnje na posebno priređenom poligonu te vožnju prometnicama naše županije.

Trening, osim praktičnog dijela svladavanja programa sigurne vožnje i vožnje spretnosti na prometnom poligonu, pruža i usvajanje potrebnih znanja za sigurno i odgovorno sudjelovanje motociklista na prometnicama. Radi što bolje pripremljenosti za predstojeću sezonu upravo policijski službenici koji obavljaju poslove na policijskim motociklima svake godine prolaze pripremu i trening vožnju.

-Apeliramo na vozače motocikala, mopeda, bicikala da se pridržavaju zakonskih propisa kojima je regulirano njihovo ponašanje prilikom sudjelovanja u prometu, u cilju njihove osobne sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu – kažu u policiji te upućuju savjete.

Vozačima mopeda i motocikala prije izlaska na prometnice u ovoj sezoni savjetujemo da:
- provjere tehničku ispravnost uređaja na svojim vozilima,
- provjere ispravnost svoje opreme i da ju obavezno koriste,
- prilagode brzinu vožnje uvjetima na cesti,
- ne voze slalom između vozila,
- se pridržavaju svih zakonskih propisa.

Ovom prilikom posebno naglašavaju obveze i odgovornost roditelja mladih osoba koje koriste motocikle i mopede, odnosno apeliraju na roditelje da prije same kupnje mopeda i motocikla poduzmu sve potrebne predradnje (polaganje vozačkog ispita, obavljanje tehničkog pregleda i registracije vozila, provjera tehničke ispravnosti vozila, kupnja zaštitne kacige i druge potrebne zaštitne opreme), kako bi vozači bili što zaštićeniji i osposobljeniji za sigurno sudjelovanje u prometu.