Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Zagorski policajci motociklisti u akciji


Danas, 7. ožujka policijski službenici prometni motociklisti odradili su trening sigurne vožnje na posebno priređenom poligonu te vožnju prometnicama naše županije.

Trening, osim praktičnog dijela svladavanja programa sigurne vožnje i vožnje spretnosti na prometnom poligonu, pruža i usvajanje potrebnih znanja za sigurno i odgovorno sudjelovanje motociklista na prometnicama. Radi što bolje pripremljenosti za predstojeću sezonu upravo policijski službenici koji obavljaju poslove na policijskim motociklima svake godine prolaze pripremu i trening vožnju.

-Apeliramo na vozače motocikala, mopeda, bicikala da se pridržavaju zakonskih propisa kojima je regulirano njihovo ponašanje prilikom sudjelovanja u prometu, u cilju njihove osobne sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu – kažu u policiji te upućuju savjete.

Vozačima mopeda i motocikala prije izlaska na prometnice u ovoj sezoni savjetujemo da:
- provjere tehničku ispravnost uređaja na svojim vozilima,
- provjere ispravnost svoje opreme i da ju obavezno koriste,
- prilagode brzinu vožnje uvjetima na cesti,
- ne voze slalom između vozila,
- se pridržavaju svih zakonskih propisa.

Ovom prilikom posebno naglašavaju obveze i odgovornost roditelja mladih osoba koje koriste motocikle i mopede, odnosno apeliraju na roditelje da prije same kupnje mopeda i motocikla poduzmu sve potrebne predradnje (polaganje vozačkog ispita, obavljanje tehničkog pregleda i registracije vozila, provjera tehničke ispravnosti vozila, kupnja zaštitne kacige i druge potrebne zaštitne opreme), kako bi vozači bili što zaštićeniji i osposobljeniji za sigurno sudjelovanje u prometu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook