Dr. Stanković Gjuretek: Mjere se trebaju pravilno provoditi u kolektivima, a da funkcioniraju, dokaz su škole

Autor ih

Ako je obitelj u samoizolaciji, to znači da se ne može međusobno normalno družiti već se članovi trebaju distancirati jedni od drugih, pojasnila je dr. Stanković Gjuretek

-marina gjuretek

Dr. Marina Stanković Gjuretek iz Zavoda za javno zdravstvo KZŽ rekla je da se blagi porast broja zaraženih bilježi iz dana u dan, no da je bitna činjenica da je 20 novozarđenih iz samoizolacije, što znači da su pravovremeno stavljeni pod nadzor. – No ono što uočavamo su sitaucije u kolektivima. Na to bi trebali više obratiti pozornost, preporučene mjere bi trebalo na pravi način provoditi. Primjerice, situacija u školama već mjesec dana je jako dobra, jer se provode mjere u skladu s preporukama, a rezultat se vidi. Svaka stuacija je odraz onoga kako se ponašamo i kako se provođenje mjera nadzire – napomenula je dr. Stanković Gjuretek.

Pojasnila je još jednom da ako je obitelj u samoizolaciji, to znači da se ne može međusobno normalno družiti već se članovi trebaju distancirati jedni od drugih, odvojeno spavati i jesti, ako je to ikako moguće. – Ako se druže normalno, definitivno će se zaraziti i to im produđuje mjeru samoizolacije – rekla je Gjuretek.