Prethodni članak
Sljedeći članak

Dr. Stanković Gjuretek: Mjere se trebaju pravilno provoditi u kolektivima, a da funkcioniraju, dokaz su škole

Ako je obitelj u samoizolaciji, to znači da se ne može međusobno normalno družiti već se članovi trebaju distancirati jedni od drugih, pojasnila je dr. Stanković Gjuretek


Dr. Marina Stanković Gjuretek iz Zavoda za javno zdravstvo KZŽ rekla je da se blagi porast broja zaraženih bilježi iz dana u dan, no da je bitna činjenica da je 20 novozarđenih iz samoizolacije, što znači da su pravovremeno stavljeni pod nadzor. – No ono što uočavamo su sitaucije u kolektivima. Na to bi trebali više obratiti pozornost, preporučene mjere bi trebalo na pravi način provoditi. Primjerice, situacija u školama već mjesec dana je jako dobra, jer se provode mjere u skladu s preporukama, a rezultat se vidi. Svaka stuacija je odraz onoga kako se ponašamo i kako se provođenje mjera nadzire – napomenula je dr. Stanković Gjuretek.

Pojasnila je još jednom da ako je obitelj u samoizolaciji, to znači da se ne može međusobno normalno družiti već se članovi trebaju distancirati jedni od drugih, odvojeno spavati i jesti, ako je to ikako moguće. – Ako se druže normalno, definitivno će se zaraziti i to im produđuje mjeru samoizolacije – rekla je Gjuretek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook