Dječji vrtić u Maču već je poprilično narastao. Kroz zimski period krenut će unutarnje uređenje

Autor M. Bašak

Vrtić je podignut do faze izgradnje krovišta

Vrtić

Na datum 2. srpnja umjesto kamena temeljca položen je mali kovčeg s uspomenama i pričama iz Mača koje na simboličan način ostavljaju budućim generacijama, a čime je službeno obilježen početak radova na izgradnji dječjeg vrtića u Maču. Danas je on već poprilično narastao.

- Vrtić je podignut do faze izgradnje krovišta. Trenutno se ugrađuju fert stropovi, a zatim slijedi betoniranje ploče. U narednih mjesec dana ugrađivati će se stolarija a tatim i fasada. Cijela građevina time bi bila spremna za radove kroz zimski period koji se tiču unutarnjeg uređenja – rekla je načelnica Mladenka Mikulec te dodala da bi po sadašnjem terminskom planu kompletna građevina trebala bi gotova do ožujka.

Dječji vrtić gradi se na zemljištu iza sajmenog prostora, a investicija je vrijedna gotovo 10 milijuna kuna, od čega potpora iz EU fondova iznosi 7.090.000 kuna. Kapacitet vrtića je za 50 –ero djece, a u vrtiću je predviđena i prostorija za jednu izuzetnu udrugu koja je vrlo aktivna, a to je DND Mače. Projekt obuhvaća i prilaznu cestu te parkiralište. Izvođač radova je MDK Građevinar iz Velikog Trgovišća, a rok za izgradnju 14 mjeseci.