Prethodni članak
Sljedeći članak

Dječji vrtić u Maču već je poprilično narastao. Kroz zimski period krenut će unutarnje uređenje

Vrtić je podignut do faze izgradnje krovišta


Na datum 2. srpnja umjesto kamena temeljca položen je mali kovčeg s uspomenama i pričama iz Mača koje na simboličan način ostavljaju budućim generacijama, a čime je službeno obilježen početak radova na izgradnji dječjeg vrtića u Maču. Danas je on već poprilično narastao.

- Vrtić je podignut do faze izgradnje krovišta. Trenutno se ugrađuju fert stropovi, a zatim slijedi betoniranje ploče. U narednih mjesec dana ugrađivati će se stolarija a tatim i fasada. Cijela građevina time bi bila spremna za radove kroz zimski period koji se tiču unutarnjeg uređenja – rekla je načelnica Mladenka Mikulec te dodala da bi po sadašnjem terminskom planu kompletna građevina trebala bi gotova do ožujka.

Dječji vrtić gradi se na zemljištu iza sajmenog prostora, a investicija je vrijedna gotovo 10 milijuna kuna, od čega potpora iz EU fondova iznosi 7.090.000 kuna. Kapacitet vrtića je za 50 –ero djece, a u vrtiću je predviđena i prostorija za jednu izuzetnu udrugu koja je vrlo aktivna, a to je DND Mače. Projekt obuhvaća i prilaznu cestu te parkiralište. Izvođač radova je MDK Građevinar iz Velikog Trgovišća, a rok za izgradnju 14 mjeseci. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook