Ako želite biti dio Povjerenstva za ravnopravnost spolova KZŽ, javite se na Javni poziv

Autor sp

Javni poziv otvoren je do 13. veljače, a svi detalji mogu se naći na mrežnim stranicama KZŽ

ravnopravnost_v.png

Krapinsko – zagorska županija 14. siječnja objavila je Javni poziv za isticanje kandidature za članove odnosno članice Povjernstva za ravnopravnost spolova Krapinsko – zagorske županije. Poziv je otvoren do 13. veljače.

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova je povjerenstvo koje razmatra prijedloge i mjere te opće akte kojima se uređuju pitanja od značenja za ravnopravnost spolova i ono je savjetodavno tijelo Županijske skupštine koje se sastoji od 7 članova. Ima predsjednika odnosno predsjednicu i 6 članova, a članove povjerenstva imenuje Županijska skupština na način da povjerenstvo čine 3 člana iz redova Županijske skupštine, ali i 4 člana iz redova nezavisnih stručnjaka koji su predstavnici organizacija civilnog društva iz područja djelokruga rada Povjerenstva.

- Ovim javnim pozivom upravo se biraju ta 4 člana. Ovim putem pozivam sve zainteresirane koji bi htjeli raditi u ovom Povjerenstvu, a sve u cilju smanjenja razlike u položaju i ravnopravnosti spolova na području Krapinsko – zagorske županije, da se jave na javni poziv – pozvala je zamjenica župana Jasna Petek.
Za člana povjerenstva može biti kanididran punoljetni državljanin ili državljanka RH, koji ima prijavljeno prebivalište na području KZŽ najmanje godinu dana i nije osuđivan za kaznena djela te se protiv njega ne vodi kazneni postupak.
Kandidature mogu isticati građani, građanske udruge, inicijative, zaklade, javne i provatne ustanove te druge pravne osobe. Na mrežnim stranicama KZŽ u prilogu javnog poziva dostupni su i obrasci na kojima se ističu kandidature, a uz te obrasce kandidati i kandidatkinje su dužni priložiti i uvjerenje nadležnog suda da se protiv njih ne vodi kazneni postupak, koji nije starije od 6 mjeseci te vlastoručno potpisanu izjavu da nisu pravomoćno osuživani za kaznena djela.

Obrasci se mogu osobno donijeti u KZŽ, preporučeno poštom, ali i elektronskim putem na e- poštu. Svi detalji mogu se naći na web stranici Krapinsko – zagorske županije.