Akcija 'Zasadi stablo, ne budi panj' održana i u Radoboju

Autor zagorje.com

Uz djelatnike Jedinstvenog upravnog odjela, akciju su podržali djelatnici Javne ustanove „Zagorje zeleno“ te djeca iz Dječjeg vrtića „Škrinjica“iz Radoboja

IMG-4525.jpg

Akciji 'Zasadi stablo, ne budi panj' koju Udruga za zaštitu prirode i okoliša „Zasadi stablo, ne budi panj“ organizira već treću godinu, ove godine pridružila se i općina Radoboj. Uz djelatnike Jedinstvenog upravnog odjela, akciju su podržali djelatnici Javne ustanove „Zagorje zeleno“ te djeca iz Dječjeg vrtića „Škrinjica“iz Radoboja.

Akcija je održana u Radobojskom trnacu gdje je uz puno smijeha i radoznalih dječjih pitanja zasađeno četrnaest stabala lješnjaka. Da bi najmlađima bilo što zanimljivije i uzbudljivije pratiti samo sađenje pobrinula se ravnateljica JU Zagorje zeleno, Dijana Hršak,koja je na zabavan, ali edukativan način naše najmlađe sumještane upoznala sa cijelim procesom sadnje, a da bi sadnja bila uspješna za početak se trebalo dobro zagrijati, pa krenuti sa iskopom rupe za stablo, pažljivo položiti stablo u rupu, lagano zagrnuti korijen te pričvrstiti zasađeno stablo uz dobar oslonac. Naši najmlađi sudionici vrlo su aktivno sudjelovali u cijelom procesu sadnje, a na kraju su se upoznali i sa vrstama stabala koja rastu u Radobojskom trnacu.

- Sigurni smo da će ovaj prohladan jesenski dan dugo ostati u sjećanju naših najmlađih sudionika u akciji, a isto tako smo sigurni prema interesu koji su danas pokazali za prirodu, da su mnogi od njih budući čuvari prirode i okoliša. Zahvaljujemo se Dječjem vrtiću „Škrinjica i Javnoj ustanovi „Zagorje zeleno“ na sudjelovanju u akciji i vidimo se iduće godine na nekoj novoj lokaciji – kažu u Općini Radoboj.