Prethodni članak
Sljedeći članak

Akcija 'Zasadi stablo, ne budi panj' održana i u Radoboju

Uz djelatnike Jedinstvenog upravnog odjela, akciju su podržali djelatnici Javne ustanove „Zagorje zeleno“ te djeca iz Dječjeg vrtića „Škrinjica“iz Radoboja


Akciji 'Zasadi stablo, ne budi panj' koju Udruga za zaštitu prirode i okoliša „Zasadi stablo, ne budi panj“ organizira već treću godinu, ove godine pridružila se i općina Radoboj. Uz djelatnike Jedinstvenog upravnog odjela, akciju su podržali djelatnici Javne ustanove „Zagorje zeleno“ te djeca iz Dječjeg vrtića „Škrinjica“iz Radoboja.

Akcija je održana u Radobojskom trnacu gdje je uz puno smijeha i radoznalih dječjih pitanja zasađeno četrnaest stabala lješnjaka. Da bi najmlađima bilo što zanimljivije i uzbudljivije pratiti samo sađenje pobrinula se ravnateljica JU Zagorje zeleno, Dijana Hršak,koja je na zabavan, ali edukativan način naše najmlađe sumještane upoznala sa cijelim procesom sadnje, a da bi sadnja bila uspješna za početak se trebalo dobro zagrijati, pa krenuti sa iskopom rupe za stablo, pažljivo položiti stablo u rupu, lagano zagrnuti korijen te pričvrstiti zasađeno stablo uz dobar oslonac. Naši najmlađi sudionici vrlo su aktivno sudjelovali u cijelom procesu sadnje, a na kraju su se upoznali i sa vrstama stabala koja rastu u Radobojskom trnacu.

- Sigurni smo da će ovaj prohladan jesenski dan dugo ostati u sjećanju naših najmlađih sudionika u akciji, a isto tako smo sigurni prema interesu koji su danas pokazali za prirodu, da su mnogi od njih budući čuvari prirode i okoliša. Zahvaljujemo se Dječjem vrtiću „Škrinjica i Javnoj ustanovi „Zagorje zeleno“ na sudjelovanju u akciji i vidimo se iduće godine na nekoj novoj lokaciji – kažu u Općini Radoboj. 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook