Zagorec KR i Gaj Mače bore se u finalu kupa NS KZŽ

U srijedu u Humu na Sutli veliki nogometni spektakl

smrekar haramustek .jpg

U organizaciji NK Straža i NS KZŽ sutra  (srijeda 7.6.2023.) u 18,30 u velikom finalu kupa NS KZŽ na igralištu u Lastinama snage će odmjeriti dvije najbolje zagorske momčadi Zagorec Krapina i Gaj Mače. Sigurni smo da će to biti jedan istinski nogometni spektakl.

Svima nam je još u sjećanju "epsko" finale odigrano u kolovozu 2020. kada su isti protivnici nakon izlaska iz "lock downa", uzrokovanog pandemijom korona virusa, odmjerili snage u Svetom Križu Začretju na igralištu Jedinstva pred 1.200 gledatelja. Bilo je to najbolje finale kupa NS KZŽ u povijesti. Tog 16. kolovoza 2020. godine Gaj Mače slavio je protiv Zagorca KR rezultatom 3:2. Gaj je imao vodstvo od 2:0, a oba pogotka postigao je Haramustek. Pogocima Smrekara i Firera stvari su se vratile na početak (2:2), da bi pobjednički pogodak za Gaj postigao Cvrtila. Zanimljivo je da su u Gaj ostala čak devetorica igrača iz momčadi koja je osvojila kup: Deak, Brlečić, Krpanec, Sambol, Haramustek, Šaban, Cvrtila, Postonjski i Vukadin. U Zagorcu KR ostali su tek Smrekar i Landripet, ali obojica u važnim ulogama. Bio je tada u redovima Zagorca KR i Sedak, koji sada brani boje Gaja, tako da momčad iz Mača danas u svojim redovima ima čak deset igrača iz finala 2020. godine.

Zagorec KR imao je jučer "mali potres", jer je s mjesta prvog trenera odstupio Perica Vidak. Uprava je odlučila da je njegov nasljednik vrijedni Ivan Zubić, a pomoćnik će mu biti Stjepan Poljak, koji je također nastupio za Zagorec KR u finalu prije nepune tri godine.

Haramustek na finale stiže avionom iz Njemačke gdje nastupa na Socca Svjetskom prvenstvu

Interes za utakmicu je ogroman i ne sumnjamo da će sutrašnja utakmica biti barem na nivou finala iz Svetog Križa Začretja, a vrlo vjerojatno će ga i nadmašiti. Obje momčadi pune su extra kvalitetnih nogometaša, a svakako moramo izdvojiti Matiju Smrekara s jedne i Tomislava Haramusteka s druge strane, koji su odigrali sjajnu sezonu i prvi su strijelci svojih klubova. Zanimljivo je da je Haramustek na Socca Svjetskom prvenstvu u njemačkom Essenu, ali neslužbeno doznajemo da samo radi ove utakmice sutra ujutro kreće avionom prema aerodromu Pleso s kojeg će se uputiti prema Humu na Sutli. Uz ovaj dvojac moramo između ostalih istaknuti Landripeta, Dunića, Kanceljaka, Bručija i Christiana u redovima Zagorca KR, te Brlečića, Cvrtilu, Deaka, Šabana i  Postonjskog u redovima Gaja. Sve su to igrači koji su iznad rangova u kojima trenutno nastupaju. Ali ne čine Zagorec KR i Gaj Mače samo ovi igrači. Upravo je u polufinalu u redovima Gaja eksplodirao mladi Tin Gregurić, a i u redovima Zagorca KR ima dosta kvalitetnih mladih igrača.

Iako Gaj nastupa u rangu niže od Zagorca KR, sutra očekujemo posve ravnopravnu utakmicu u kojoj će odlučivati nijanse. Bitna će biti i podrška navijača. Gaj je za svoje navijače organizirao i autobus, a sigurno će puno ljubitelja Gaja doći i u vlastitom aranžmanu. Krapina nije daleko, pa se nadamo da će i Zagorec KR imati dostojnu potporu, te da će utakmica proteći u korektnoj i pravoj navijačkoj atmosferi.

Čast da bude prvi sudac utakmice dobio je iskusni i prekaljeni Ivan Kumpar iz Stubičkih Toplica. Njegovi pomoćnici biti će Filip Sinković iz Lepajca i Boris Petriško iz Donje Stubice. I ove finale suditi će pet sudaca, pa će tako ulogu četvrtog suca obavljati Filip Meglić iz Selnog i Nikola Kožar iz Donje Stubice. Delegat utakmice je Darko Dlesk iz Svetog Križa Začretja, a kontrolor suđenja Slavko Tepuš iz Donje Šemnice.

Straža je vrlo dobro organiziran nogometni klub i ne sumnjamo da će sutra biti pravi domaćin. Nadamo se da će se smilovati i vrijeme, no ako i padne kiša nema straha da će utjecati na igru jer je travnjak u Lastinama jedan od najboljih u ovom dijelu Hrvatske.

Svi uvjeti za nogometni spektakl su ispunjeni, zato sutra nikako nemojte propustiti ovu veliku utakmicu nakon koje ćemo dobiti osvajača kupa NS KZŽ za 2023. godinu.