Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec KR i Gaj Mače bore se u finalu kupa NS KZŽ

U srijedu u Humu na Sutli veliki nogometni spektakl


U organizaciji NK Straža i NS KZŽ sutra  (srijeda 7.6.2023.) u 18,30 u velikom finalu kupa NS KZŽ na igralištu u Lastinama snage će odmjeriti dvije najbolje zagorske momčadi Zagorec Krapina i Gaj Mače. Sigurni smo da će to biti jedan istinski nogometni spektakl.

Svima nam je još u sjećanju "epsko" finale odigrano u kolovozu 2020. kada su isti protivnici nakon izlaska iz "lock downa", uzrokovanog pandemijom korona virusa, odmjerili snage u Svetom Križu Začretju na igralištu Jedinstva pred 1.200 gledatelja. Bilo je to najbolje finale kupa NS KZŽ u povijesti. Tog 16. kolovoza 2020. godine Gaj Mače slavio je protiv Zagorca KR rezultatom 3:2. Gaj je imao vodstvo od 2:0, a oba pogotka postigao je Haramustek. Pogocima Smrekara i Firera stvari su se vratile na početak (2:2), da bi pobjednički pogodak za Gaj postigao Cvrtila. Zanimljivo je da su u Gaj ostala čak devetorica igrača iz momčadi koja je osvojila kup: Deak, Brlečić, Krpanec, Sambol, Haramustek, Šaban, Cvrtila, Postonjski i Vukadin. U Zagorcu KR ostali su tek Smrekar i Landripet, ali obojica u važnim ulogama. Bio je tada u redovima Zagorca KR i Sedak, koji sada brani boje Gaja, tako da momčad iz Mača danas u svojim redovima ima čak deset igrača iz finala 2020. godine.

Zagorec KR imao je jučer "mali potres", jer je s mjesta prvog trenera odstupio Perica Vidak. Uprava je odlučila da je njegov nasljednik vrijedni Ivan Zubić, a pomoćnik će mu biti Stjepan Poljak, koji je također nastupio za Zagorec KR u finalu prije nepune tri godine.

Haramustek na finale stiže avionom iz Njemačke gdje nastupa na Socca Svjetskom prvenstvu

Interes za utakmicu je ogroman i ne sumnjamo da će sutrašnja utakmica biti barem na nivou finala iz Svetog Križa Začretja, a vrlo vjerojatno će ga i nadmašiti. Obje momčadi pune su extra kvalitetnih nogometaša, a svakako moramo izdvojiti Matiju Smrekara s jedne i Tomislava Haramusteka s druge strane, koji su odigrali sjajnu sezonu i prvi su strijelci svojih klubova. Zanimljivo je da je Haramustek na Socca Svjetskom prvenstvu u njemačkom Essenu, ali neslužbeno doznajemo da samo radi ove utakmice sutra ujutro kreće avionom prema aerodromu Pleso s kojeg će se uputiti prema Humu na Sutli. Uz ovaj dvojac moramo između ostalih istaknuti Landripeta, Dunića, Kanceljaka, Bručija i Christiana u redovima Zagorca KR, te Brlečića, Cvrtilu, Deaka, Šabana i  Postonjskog u redovima Gaja. Sve su to igrači koji su iznad rangova u kojima trenutno nastupaju. Ali ne čine Zagorec KR i Gaj Mače samo ovi igrači. Upravo je u polufinalu u redovima Gaja eksplodirao mladi Tin Gregurić, a i u redovima Zagorca KR ima dosta kvalitetnih mladih igrača.

Iako Gaj nastupa u rangu niže od Zagorca KR, sutra očekujemo posve ravnopravnu utakmicu u kojoj će odlučivati nijanse. Bitna će biti i podrška navijača. Gaj je za svoje navijače organizirao i autobus, a sigurno će puno ljubitelja Gaja doći i u vlastitom aranžmanu. Krapina nije daleko, pa se nadamo da će i Zagorec KR imati dostojnu potporu, te da će utakmica proteći u korektnoj i pravoj navijačkoj atmosferi.

Čast da bude prvi sudac utakmice dobio je iskusni i prekaljeni Ivan Kumpar iz Stubičkih Toplica. Njegovi pomoćnici biti će Filip Sinković iz Lepajca i Boris Petriško iz Donje Stubice. I ove finale suditi će pet sudaca, pa će tako ulogu četvrtog suca obavljati Filip Meglić iz Selnog i Nikola Kožar iz Donje Stubice. Delegat utakmice je Darko Dlesk iz Svetog Križa Začretja, a kontrolor suđenja Slavko Tepuš iz Donje Šemnice.

Straža je vrlo dobro organiziran nogometni klub i ne sumnjamo da će sutra biti pravi domaćin. Nadamo se da će se smilovati i vrijeme, no ako i padne kiša nema straha da će utjecati na igru jer je travnjak u Lastinama jedan od najboljih u ovom dijelu Hrvatske.

Svi uvjeti za nogometni spektakl su ispunjeni, zato sutra nikako nemojte propustiti ovu veliku utakmicu nakon koje ćemo dobiti osvajača kupa NS KZŽ za 2023. godinu.

Još članaka iz "Sport"

Facebook