Vili Sivec donio tri nove medalje za Olimp Zabok

Na 100 metara leptir vrlo zapažen nastup imala je i Emma Horvat

-plivanje

Izvještaj s trećeg dana PH u plivanju i PH za dobne skupine započet ćemo jednim rezultatom do drugog dana, koji nam je nažalost promaknuo. Na 100 metara leptir vrlo zapažen nastup imala je i Emma Horvat. Ema je plivala u vremenu 1:08.75, što je gotovo 2,5 sekunde bolje od rezultata s kojim je izborila nastup na PH. To joj je donijelo sedmo mjesto među mlađim juniorkama, 13. u konkurenciji juniorki, 16. kod mlađih seniorki i 17. u konkurenciji seniorki, a tek joj je 13 godina.

Treći natjecateljski dan za Olimp je otvorio Petar Pavalić nastupom na 50 leđno. Petar je plivao u B finalu i to u vremenu 27.95, što mu je bilo dovoljno za 8. mjesto u konkurenciji juniora, 9. mjesto kod mlađih seniora, te 13. mjesto u konkurenciji seniora.
Nakon što se dan prije iskazala na dionici od 100 leptir, Emma Horvat bila je odlična i na duplo dužoj dionici, odnosno 200 leptir. Tu je plivala u vremenu 2:40,01 čime je za više od 6 sekundi nadmašila rezultat s kojima je izborila normu za nastup na PH. Emmi je taj rezultat donio 8. mjesto kod mlađih juniorki, 15. kod juniorki i 17. kod mlađih seniorki i seniorki.
I onda je na scenu stupio Vili Sivec koji je donio Olimpu nove tri medalje u disciplini 200 leptir. Vili je spomenutu dionicu plivao u vremenu 2:06.26 što mu je donijelo zlato u konkurenciji juniora, dok je u konkurenciji mlađih seniora i seniora osvojio dvije bronce.
Na 200 leptir plivao je i perspektivni Patrik Erceg koji je spomenutu dionicu odradio u vremenu 2:21.75 čime je osvojio osmo mjesto kod mlađih juniora, 14. kod juniora, te 16. kod mlađih seniora i seniora.