Njemica Niemeier osvojila Zagreb Ladies Open

Autor zagorje.com

Završio Zagreb Ladies Open

Reka Luca JANI_20220430_2.jpg

Njemačka tenisačica JuleNiemeier, 108. igračica svijeta, osvojila je 16. izdanje teniskog turnira Zagreb Ladies Open pobijedivši Mađarku Reku Lucu Jani u dva seta (6:2, 6:2). Zagreb Ladies Open je natjecanje u kalendaru ITF-a, s nagradnim fondom od 60.000 američkih dolara, a održavalo se od prošle nedjelje na terenima Tenis centra Maksimir.

Finalni meč najjačeg ženskog turnira u Zagrebu okupio je gotovo 300 zaljubljenika u tenis koji su mogli uživati u izvrsnom teniskom meču. Meč je trajao nešto dulje i sat pol vremena, a Njemica Niemeier je odnijela uvjerljivu pobjedu.

Inače, Njemica je bila treća nositeljica ovog turnira, a u finale se plasirala pobijedivši našu Petru Marčinko. Ovo joj je 4. osvojeni profesionalni turnir. U prvom kolu Niemeier je bila bolja od SlovenkeZiveFalkner, u drugom kolu je pobijedila Njemicu Evu Lys, a u četvrtfinalu IrynuShymanovich. U jučer odigranom polufinalnom meču, pobijedila je i mladu nadu hrvatskog tenisa, Petru Marčinko.

U konkurenciji parova naslov su odnijele AnastasiaDetiuc i KatarinaZavatska. One su u finalu pobijedile LinuGjorchesku i IrineKhromachevu (6:4, 6:7(5) [11:9]).

Zagreb Ladies Open je najjači turnir u seriji Croatian Tennis Pro Tournaments. Ova serija dio je inicijative Hrvatskog teniskog saveza kojom se nastoji omogućiti našim mladim tenisačima skupljanje bodova i iskustva na domaćim terenima, a sve to uoči početka Grand Slam turnira na zemljanoj podlozi – Roland Garrosa.

Partneri turnira su Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatski teniskisavez i Grad Zagreb.