NEOBIČNA PRAKSA: Nogometni sudac sjedeći u kućici sudio utakmice kadeta i juniora

Društvenim mrežama šire se zanimljive fotografije s nogometnih utakmica kadeta i juniora

nogometaši djeca 1.jpg

Društvenim mrežama kruže fotografije koje su navodno nastale u nedjelju, 6.6. 2021. godine, u Kurilovcu, a uz njih i objašnjenje kako je riječ o fotografijama sudaca za vrijeme utakmica gostujućih kadeta i juniora NK Dugo Selo, koji su kao gosti došli odmjeriti snage protiv vršnjaka iz NK Kurilovca.

Prema tvrdnjama iz objave koja je podijeljena i u Facebook grupi 4.HNL-Središte Zagreb, suci su za vrijeme utakmice sjedili, a nekoliko komentatora požalilo se kako je to uobičajena praksa u mlađim kategorijama u toj ligi.

Autor objave, između ostalog, napisao je i sljedeće: „U obje utakmice domaćin je pobijedio to nitko više ne može osporiti, no za ishod te dvije utakmice pobrinuli su se ni manje ni više nego "domaći suci i delegat" . Ako se takvo suđenje primjenjuje na djecu i uništava ljepota nogometa, što li se onda tek događa na većim razinama? Kakav primjer su dali suci i delegat jučer djeci? Čast izuzecima koji časno, pošteno i profesionalno, nepristrano rade svoj posao (mislim na suce i delegate), a vi gospodo koji ste bili kreatori ovog nemilog događaja, SRAMITE SE. Kad pogledate ovu sliku, možete li zamisliti kako je to sve skupa izgledalo jučer? Jel se tako sudi gospon sudac?“.