Na bazenu ''Jelkovec'' održano 11. plivačko natjecanje ''MEDO''

Autor zagorje.com
IMG_20230121_174320.jpg

Na bazenu Jelkovec održano je 11. plivačko natjecanje „MEDO“ na kojem su pravo nastupa

imale su plivačice koje su na kraju natjecateljske sezone u dobi od 11 do 13 godina, te plivači u dobi od 12 do 14 godina. Natjecanje je okupilo 280 natjecatelja, a svi plivači i plivačice plivali su u kategoriji kadeta, bez obzira na do.

Pod vodstvom trenera Nikole Ivekovića plivači i plivačice Olimpa, nastupali su samo u subotnjem dijelu u svrhu  trening-natjecanja uoči nadolazećeg Regionalnog prvenstva i Prvenstva Hrvatske za kadete. Za PK Olimp Zabok na ovom natjecanju nastupili su: Helena Dinjar, Lea Majdak, Petra Pečnik, Vita Galac, Borna Semenić, Benjamin Sever Kozina i Dominik Šamec.

Najbolja iz redova Olimpa bila je Helena Dinjar koja je osvojila 8. mjesto na 200 slobodno i isplivala A norme na 200 slobodno i 200 mješovito, te tako dodatno potvrdila svoj odlazak na Prvenstvo Hrvatske. Uz Helenu, valja spomenuti i Vitu Galac kojoj je malo sportske sreće nedostajalo za B normu na 200 slobodno za Prvenstvo Hrvatske. Ženska ekipa u sastavu Vita Galac, Lea Majdak, Helena Dinjar i Petra Pečnik zauzela je 9. mjesto u disciplini 4x50 slobodno.

Svi plivači odradili su svoje najbolje utrke i pokazali napredak uoči Regionalnog prvenstva koje ih očekuje već idući vikend u Sisku.