Bronce za Helenu Beljak i Daria Borošu

U Milanu je održano Svjetsko prvenstvo u savateu assaut

IMG-20220924-WA0044.jpg

Odlične vijesti stižu nam iz Milana, gdje se održalo Svjetsko prvenstvo u savate boku assaut. Članovi SK Stubica, Helena Beljak i Dario Boroša, kući su se vratili s brončanim medaljama, što je novi veliki uspjeh za ovaj klub.

Helena je nastupila u kategoriji do 48 kilograma, gdje je imala sedam protivnica. Prvog dana natjecanja ostvarile je dvije pobjede protiv konkurentica iz Ukrajine i Finske. Drugog dana Helena je izgubila od reprezentativke Srbije koja je kasnije postala svjetska prvakinja, ali se ipak plasirala u finale gdje je izgubila od Francuskinje i osvojila brončanu medalju.

Dario Boroša nastupio je u kategoriji do 70 kilograma, gdje je u konkurenciji bilo čak 15 boraca. On je prvog dana natjecanja ostvario pobjede protiv boraca iz Irana i Mađarske. Drugog dana natjecanja tijesno je izgubio od Marokanca, inače svjetskog prvaka u combatu. Unatoč tom porazu plasirao se u polufinale jer je imao najmanje javnih opomena. Tamo ga je dočekao Francuz koji ga je nadvisio u vrlo zanimljivom meču gdje je i Dario imao svoje šanse, no na kraju se morao zadovoljiti broncom, što je lijep uspjeh.

Na Svjetskom prvenstvu nastupilo je tristotinjak natjecatelja iz 44 države sa četiri kontinenta. Hrvatska reprezentacija osvojila je dvije srebrne i četiri brončane medalje.