Brončani Kristijan Sušilović donio AK Zabok prvu državnu medalju na atletskoj stazi

Sjajan uspjeh atletičara Atletskog kluba Zabok na Prvenstvu Hrvatske na 10.000 metara

SPORT 14.7._ATLETIKA Ekipa AK Zabok u Čakovcu.jpg

Odlične vijesti stižu nam iz Čakovca gdje se u organizaciji AK Međimurje i Hrvatskog atletskog saveza održalo Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore i mlađe juniorke, te seniorsko Prvenstvo Hrvatske u disciplini na 10.000 metara. Član AK Zabok, Kristijan Sušilović, osvojio je brončanu medalju u disciplini 10.000 metara. Spomenutu je dionicu Sušilović pretrčao u vremenu 31:40,70. Uvjerljivi prvak Hrvatske u ovoj disciplini je Dino Bošnjak iz Velike Gorice, a drugo mjesto pripalo je Petru Bratuliću iz zagrebačkog Agrama. Sušilović je žestoku borbu vodio s Dorianom Miškulinom iz zagrebačkih Svetica, kojeg je u uzbudljivoj završnici nadmašio za 67 stotinki. Kristijan je na neki način ispisao i klupsku povijest jer ovo je prva državna medalja za AK Zabok koja je izborena na atletskoj stazi i to u olimpijskoj disciplini, što nije mala stvar. Uz to je poboljšao osobni, a samim time naravno i klupski rekord.

Iako je nekima to bila utrka na tartan podlozi, svi ostali atletičari Zaboka popravili su osobne rekorde na 10.000 metara. Marko Gorički osvojio je deveto mjesto s rezultatom 33:44,94, Alen Čretni bio je jedanaesti s vremenom 34:01,54, Domagoj Buzjak dvanaesti s vremenom 35:01,02, a Damir Hršak osvojio je trinaesto mjesto s vremenom 35:32,82.

Na PH za mlađe juniore vrlo dobar nastup imao je atletičar Zaboka, Ivan Šrkinjar, koji je nastupio u dvije discipline. Na 1.500 metara osvojio je trinaesto mjesto s osobnim rekordom 4:58,78, dok je na 3.000 metara bio sedmi s rezultatom 11:45. Početkom srpnja atletske su staze dobili Karlovac i Sisak, pa se nadamo da će pravu atletsku stazu uskoro dobiti i Zabok. Ovakvi rezultati naprosto obvezuju lokalnu zajednicu na taj korak.