Prethodni članak
Sljedeći članak

Brončani Kristijan Sušilović donio AK Zabok prvu državnu medalju na atletskoj stazi

Sjajan uspjeh atletičara Atletskog kluba Zabok na Prvenstvu Hrvatske na 10.000 metara


Odlične vijesti stižu nam iz Čakovca gdje se u organizaciji AK Međimurje i Hrvatskog atletskog saveza održalo Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore i mlađe juniorke, te seniorsko Prvenstvo Hrvatske u disciplini na 10.000 metara. Član AK Zabok, Kristijan Sušilović, osvojio je brončanu medalju u disciplini 10.000 metara. Spomenutu je dionicu Sušilović pretrčao u vremenu 31:40,70. Uvjerljivi prvak Hrvatske u ovoj disciplini je Dino Bošnjak iz Velike Gorice, a drugo mjesto pripalo je Petru Bratuliću iz zagrebačkog Agrama. Sušilović je žestoku borbu vodio s Dorianom Miškulinom iz zagrebačkih Svetica, kojeg je u uzbudljivoj završnici nadmašio za 67 stotinki. Kristijan je na neki način ispisao i klupsku povijest jer ovo je prva državna medalja za AK Zabok koja je izborena na atletskoj stazi i to u olimpijskoj disciplini, što nije mala stvar. Uz to je poboljšao osobni, a samim time naravno i klupski rekord.

Iako je nekima to bila utrka na tartan podlozi, svi ostali atletičari Zaboka popravili su osobne rekorde na 10.000 metara. Marko Gorički osvojio je deveto mjesto s rezultatom 33:44,94, Alen Čretni bio je jedanaesti s vremenom 34:01,54, Domagoj Buzjak dvanaesti s vremenom 35:01,02, a Damir Hršak osvojio je trinaesto mjesto s vremenom 35:32,82.

Na PH za mlađe juniore vrlo dobar nastup imao je atletičar Zaboka, Ivan Šrkinjar, koji je nastupio u dvije discipline. Na 1.500 metara osvojio je trinaesto mjesto s osobnim rekordom 4:58,78, dok je na 3.000 metara bio sedmi s rezultatom 11:45. Početkom srpnja atletske su staze dobili Karlovac i Sisak, pa se nadamo da će pravu atletsku stazu uskoro dobiti i Zabok. Ovakvi rezultati naprosto obvezuju lokalnu zajednicu na taj korak.

Još članaka iz "Sport"

Facebook