Prethodna kolumna
Slijedeća kolumna

Nama smak svijeta ne može ništa!

Mi u Hrvatskoj smaka se svijeta ne moramo bojati, jer kako stvari stoje, ako nas nije uništila kriza i naši političari dugoprstići, ne može nas ništa!

Maye su, prema navodima nekih povjesničara i onih koji se tako osjećaju, predvidjele smak svijeta. Inače, to je vrlo vjerojatno deseti smak svijeta koji je najavljen u posljednjih nekoliko godina. I svaki put smo preživjeli nekim čudom.

Ovaj put će nas progutati misteriozni planet koji će uništiti sve oblike života ili će nas uništiti strašna solarna oluja na Suncu ili pak nešto treće jer, još se proroci koji nam predviđaju smak svijeta nisu dogovorili kako ćemo završiti i što će nas uništiti. Prema najnovijim informacijama, jedino mjesto gdje se možete spasiti od smaka svijeta jest planina Rtnja u Srbiji.

Ako još niste uspjeli rezervirati svoje mjesto u francuskim Pirinejima, točnije na brdu Pic de Bugarach, spas od apokalipse možete potražiti u susjednoj nam Srbiji. No komentari ispod članaka koji govore o tome da je spas od kraja svijeta u Srbiji ne pokazuju da je interes nas Hrvata da potražimo spas kod susjeda velik. Većina kaže kako će radije umrijeti u svojem malom mjestu i u svojoj državi dočekati smak svijeta.

Ajmo sad ozbiljno! Budimo realni, tko se od nas u Hrvatskoj ima vremena i volje opterećivati hoće li se dogoditi smak svijeta ili ne? Većini građana Hrvatske smak svijeta je svaki dan kad odu na posao i odrade svoje, a plaću ne dobiju na vrijeme. Još veći smak svijeta je onima koji posao ni nemaju. Ti su navikli na smak svijeta i loša proročanstva baš svaki dan. Nevjerojatno je kolika se količina medijskog prostora posvećuje navodnom smaku svijeta i analizama hoće li se i što dogoditi.

Jedni pitaju profesore povijesti, drugi stručnjake iz NASE, treći fanatike koji najavljuju stravične apokalise…I tako od početka prosinca iz dana u dan slušamo o događaju koji je već milijun puta najavljen, a nikad se nije dogodio. Za sve one koji su uistinu vjerovali da će nas zadesiti smak svijeta, a mislim da je takvih jako malo, prije par dana u javnost su izneseni „zapanjujući“ podaci.

Maye IPAK NISU predvidjele kraj svijet nego dolazak novog vremenskog ciklusa i, prema njihovoj procjeni, nove kalendarske ere. Ništa od smaka svijet čini se. Sad ćemo opet morati čekati da se poklope brojke, pa da datum bude zanimljiva kombinacija brojeva kao 21.12.2012 kako bi se ponovno mogao najaviti smak svijeta. A mi u Hrvatskoj smaka se svijeta ne moramo bojati, jer kako stvari stoje, ako nas nije uništila kriza i naši političari dugoprstići, ne može nas ništa!

Facebook