Prethodna kolumna
Slijedeća kolumna

Dnevnik tate Bena: Sigde je ljepo, al' doma je najljepše

Piše: Tomislav Benčić
Naša morska epizoda je bila došla kraju i krenuli smo doma sad za vikend. Natovarim stvari h auto

Naša morska epizoda je bila došla kraju i krenuli smo doma sad za vikend. Natovarim stvari h auto. Se je taman nekak stalo nutra. Da nekaj nebu dobro videl sam več kad smo došli do trajekta. Bila je kolona fest duga. Ali je došel trajekt monstrum. Ja takvoga još nisam videl. Da h njega tolko auti stane. Malo se s ceste videl komad trajekta i ja gledim h njega.

Auti samo ideju nutra, ali se na njemu nič ne vidi. I uspeli smo se spustiti skoro do same rampe, a ispred mene tri kamiona, dva kampera i jen auto s biciklinima na krovu. I sve njih zastanoviju. A meni čovek maše hodi sim. Prejdem do trajekta i vidim da uz normalnu palubu kam se auti parkiraju ima još jednu garažu ispod. I meni kaže čovek da hodi nutra. Ja sretan kaj sam hlovil mam prvi trajekt teri je došel se zapeljam nutra.

Zidemo mi van, prejdemo gore na jednu palubi i Gracia si je mam komada našla. I to Čeha. Mali ima 10 meseci i njih dvoje su se mam skužili. Valjda. A morti i nisu. Kak smo uplovljavali u luku tak smo prešli dole do auta. Nutra je bilo miljon stupnjeva. Mam sam zašvical. Ko i cjela familija.

A tu nutra nismo samo mi zakuhali. I auto mi je zakuhal. Ne baš na trajektu nego na cesti Gornje Jelenje - Meja. Tam malo prije Bajte. I kaj sad. Nazvala žena šogora (mojeg šogora, njezinog brata) i veli šogor da bu mam na kombija prikopčal prikolicu i da dolazi. Kaj je tu je. Kad več stojimo navalila deca malo prigristi, a Gracia je navalila na cicu. I kad vidim ja poznati auto prolazi. Gazda Mufo s ženom. Par sekundi nakon toga zvoni mobitel. Pita on mene da kaj je. Velim ja njemu da je se pod kontrolom, da žena hrani pucku, ja si malo počivam i pušim. Kaj bum sad čoveka zamaral s detaljima kad ide na more? A i šogor je već na putu. Bar sam ja tak mislil. Zove šogor. Veli da of kombi kaj mu je h dvorišču nema kuku i da ide najti nekaj drugo s kukom za zakapčiti prikolicu. Našel je on kamiončeka s kukom, ali tu je novi problem. Kamionček ima samo tri zica. Kam si bumo si mi seli? Kak je to bilo neizvedivo ovak, nakrcal je šogor na prikolicu svoj (ili od šogorice?) auto i njega je došlepal do nas. Da baš ne čekamo šogora uz cestu otpeljali se mi do Bajte. Spili rundu, spušili zadnje cigarete, kad su nas na fini način počeli tirati van. Počeli su pospremati stolove, gasiti svetla...

Onda smo se pobrali van i na parkingu pričekali šogora i šogoricu dok nisu došli. A njih nema pa nema. Bil si bi zapušil a nismo več cigaret imeli. I kad evo njih. A oni kak su se žureli nisu stali nigde kupiti cigarete. Taman je šogor još dvije imel. To smo spušili, spustili Alfu s prikolice, natovarili Matiza i krenuli.

Tak bumo bar po nečemu zapamtili prvi Graciin odlazak na more.

Facebook