Prethodna kolumna
Slijedeća kolumna

Dnevnik tate Bena: Pojam o vremenu

Piše: Tomislav Benčić
Sad ne mislim tu na ono e pada kiša ili je sunčano, nego na ono vrijeme kaj ga gledamo na vuru. M

Sad ne mislim tu na ono e pada kiša ili je sunčano, nego na ono vrijeme kaj ga gledamo na vuru. Minute, sati, dani i to. Si mi znamo da je sekunda sekunda, da je minuta minuta i da furt isto traju. Samo, ponekad nama se čini da to nije tak. S obzirom na to kak gledamo jedan određeni vremenski period nam nije furt isti. Nekad nam prejde za čas, a nekad nikak da prejde.

Na primjer. Na utakmici ste. Nogometnoj, recimo. I vaš klub gubi s golom razlike. Do kraja je još 10 minut. Ali, vama se činilo da je tih 10 minut prešlo dok ste trepnuli. Ima i drugo gledište. Situaciju si istu skoro zamislite. Na utakmici ste. Samo, kaj vaši -vodiju s golom razlike. Do kraja je još 10 minut. Vaši su se povljekli, a njihovi napadaju i napadaju. I napadaju i napadaju. A vrijeme nikak nejde i nejde. Nikak, nikak i nikak. I imate osječaj, da se tih 10 minut razvljeko na pol vure.

Ili kad ste na poslu. I nije baš neka gužva. A, do kraja radnog vremena ima još dvije-tri vure. I samo pogledavate na vuru. Pa, krenete nekaj delati. I delate i delate i delate. Pogledate opet na vuru, a kazaljka jedva da se pomeknula. Samo poimanje vremena ne ovisi samo o situaciji u kojoj se nalazite, nego i o spolu. Tak, na primjer muž i žena se rihtaju za iti nekam. On je već spreman, a ona treba samo se našminkati. I veli mužu da je gotova za 5 minut. Za tih 5 minut on spuši cigaretu, pogleda kaj ima na internetu, prošeće pesa po dvorišču i odgleda drugo poluvrijeme utakmice Lige prvaka.

Več sam napisal da idemo na more. Ali, nebumo išli skupa. Žena, Sandra i Gracia ideju drugi tjedan, a ja bum došel za njima. One buju išle s autom. A, ja pem kak se bum snašel. Varijanti imam nekoliko. Skoro u svima, prvo trebam dojti do Zagreba. Morem iti s cugom. Imam oko 8 cug iz Zagreba do Rijeke. Znači, da bi trebal oko pol 7 iti iz Zaboka, da dojdem oko pol 8 u Zagreb. To me se skupa košta 110 kuna. Od Zaboka do Rijeke. H Rijeki sam oko jedan. I imam 4 vure do polaska katamarana, teri košta narednih 45 kuna. Se skupa bi me koštalo 155 kuna. Ali, od doma bi krenul oko 6 hjutro i već oko 7 hvečer bi bil na odredištu. Morem iti i z autobusom. To bi me ukupno koštalo 272 kune. Odlazak od doma isto oko 6, ali bi več oko 1 bil na odredištu. Znači, da se mogu više-manje komotno otpeljati do odredišta ili još manje komotno prejti na more, ali onda- zašparam nekaj penez. Otprilike za 20 kugli sladoleda.

Normalno da me je, dok sam gledel mogućnosti prijevoza Ha-že još jemput iznenadil. Bez obzira kaj sam mislil da to nije moguče. Danas, u jeku turističke sezone od Zagreba do Rijeke voziju ukupno 3 vlaka. Prije 30 ljet ih je vozilo 8 izravnih i nekoliko s presjedanjima.

Facebook